Kotkan isot koulupäätökset siirrettiin tehtäväksi myöhemmin – ainakin Hakalan koulun säilyttämistä halutaan vielä miettiä

Kotkan kaupunginhallitus päätti, että ehdotus koulu- ja päiväkotiverkon muutoksista valmistellaan uudelleen.

koulut
Hakalan koulu
Juulia Tillaeus / Yle

Kotkan koulu- ja päiväkotiverkkoselvitys lähetettiin maanantaina uudelleen valmisteltavaksi.

Kaupunginhallitus päätti muun muassa, että Hakalan koulun tarvetta ja säilyttämistä pitää vielä harkita. Hakalan koulua on esitetty yhdistettäväksi Rauhalan koulun kanssa siten, että uusi koulu rakennettaisiin Rauhalan koulun tontille.

Lisäksi päättäjät halusivat linjauksen siitä, muodostaako Kotka yhtenäiskouluja vai säilyttääkö se ala- ja yläkoulut erillään. Yhtenä kohtana mainittiin myös, että joukkoliikenteen ja koulukyyditysten yhteensopivuutta selvitettäisiin.

Asiasta äänestettiin, sillä SDP:n edustajat olisivat halunneet päättää asian viemisestä valtuustoon jo tässä kokouksessa. Selvityksen palauttaminen takaisin valmisteltavaksi hyväksyttiin äänin 9–4.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask (sd.) arvioi, että päätöstä palveluverkon uudistuksista ei synny enää tänä keväänä.

Kotkan kaupunki toteutti viime vuonna konsulttiyritys FCG:n kanssa yhteistyössä koko kaupunkia koskevan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksen.

Sen pohjalta tehty ehdotus oli nyt kaupunginhallituksen käsiteltävänä.