Liitosesitys sittenkin käsittelyyn? RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Christoffer Ingo aikoo tuoda esityksen Mustasaaren valtuustoon

Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitosesityksen kohtalo saa koko ajan uusia käänteitä.

kuntaliitokset
Christoffer Ingo
Mustasaaren kunnanvaltuutettu Christoffer Ingo (r.)Yle/Sofi Nordmyr

Mustasaaren RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Christoffer Ingo aikoo esittää 2. huhtikuuta kokouksessa, että kuntaliitosselvitys otetaan kunnanvaltuuston käsittelyyn. Kunnanhallitus päätyi eilen palauttamaan kuntaliitosesityksen takaisin valmisteluun.

Ingo on kuitenkin sitä mieltä, että mandaatti uudelleen valmisteluun lähettämisestä täytyy tulla valtuustolta. Hän on itse ollut liitosmyönteinen, mutta on yksi kolmesta valtuutetusta, jotka ilmoittivat äänestävänsä liitosta vastaan kansanäänestyksen tuloksen vuoksi.

– Valtuuston täytyy nyt päättää hylätäänkö liitosesitys vai annetaanko kunnanhallituksen lähteä uudelleen käsittelemään esitystä Vaasan kanssa, Ingo toteaa.

Kuntaliiton jurisi Ida Sulin on samoilla linjoilla Ingon kanssa. Hänen mukaansa kysymys on sellainen, että valtuuston pitäisi saada ottaa kantaa siihen. Koska liitosesitys on valmis, valtuuston tulisi saada ottaa kantaa siihen.

– Valtuusto ei voi ottaa kantaa johonkin tulevaan esitykseen, jonka sisällöstä ei ole tietoa, vaan tähän selvitykseen, jota nyt on käsitelty, ja jota kansanäänestys on koskenut, Sulin toteaa.

Lisää aiheesta: Mustasaari siirtää kuntaliitoksen käsittelyä – Liitosesitys palautetaan uudelleen valmisteluun