1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suonenjoki

Mies ampui ilveksen Suonenjoella – sai tuntuvat sakot

Mies menetti haulikkonsa valtiolle ja sai kahden vuoden metsästyskiellon.

Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut suonenjokisen miehen sakkoihin metsästysrikoksesta. Mies ampui ilveksen vuonna 2017 Suonenjoella.

Kaupungissa oli tuolloin voimassa riistakeskuksen poikkeuslupapäätökset kahden ilveksen metsästykseen. Mies oli kuitenkin ampunut ilveksen poikkeuslupa-alueen ulkopuolella eikä hän ollut kertonut jahdistaan poikkeusluvassa nimetylle metsästyksen johtajalle.

Mies oli kertonut, että hänen tarkoituksenaan oli koiran avulla jäljittää ilves. Sen jälkeen hän olisi ottanut koiran kiinni ja ottanut yhteyttä poikkeusluvan haltijaan ampumisluvan saamiseksi. Hän ei ollut kuitenkaan ottanut selvää, kuuluiko alue poikkeusluvan piiriin.

Miehen mukaan hänen oli pakko ampua ilves, koska se hyökkäsi hänen koiransa kimppuun eikä suostunut perääntymään. Oikeuden mukaan jäi kuitenkin epäselväksi, uhkasiko tilanne todella miehen tai hänen koiransa henkeä. Lisäksi oikeuden päätöksessä huomautetaan, että tilanteeseen päädyttiin miehen toiminnan vuoksi.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan runsaat 1 600 euroa. Hän myös menetti metsästysrikoksessa käytetyn haulikon valtiolle ja sai kahden vuoden metsästyskiellon.

Tuomio ei ole lainvoimainen.