Vaasa perui kuntaliitosvaltuuston – katsoo mitä Mustasaari päättää

Vaasa ei pidä kaupunginvaltuuston kokousta 2. huhtikuuta, vaan katsoo mitä Mustasaari päättää yhdistymissopimukseen liittyen ja pitää sitten ylimääräisen kokouksen, jos siihen on tarvetta.

kuntaliitokset
Vaasan kaupunginvaltuusto.
Vaasan valtuusto joutui omalta osalta miettimään kaupungin tämän vuoden budjettiratkaisuja.Jarkko Heikkinen / Yle

Vaasa ei pidä kaupunginvaltuuston kokousta ensi tiistaina, vaan Vaasassa katsotaan mitä Mustasaari päättää yhdistyssopimukseen liittyen ja sitten pidetään ylimääräinen kokous, jos siihen on tarvetta.

Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry sanoo Yle Österbottenille, että Mustasaarella olisi oltava kunnanhalllituksen esitys yhdistymissopimuksen etenemisestä, ennenkuin Vaasa ottaa yhdistymissopimuksen valtuustokäsittelyyn. Tätä esitystä Mustasaarella ei nyt ole ja Vaasan ehtona yhdistymissopimuksen hyväksymiselle oli se, että asia etenee myös Mustasaaressa. Häyry toteaa lisäksi, että Mustasaaren olisi selvitettävä ongelmansa ennen yhteisen keskustelun jatkamista.

Mustasaaren RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Christoffer Ingo kertoi eilen aikovansa esittää 2. huhtikuuta Mustasaaren valtuuston kokouksessa, että kuntaliitosselvitys otetaan kunnanvaltuuston käsittelyyn.