Suupohjan radan kunnossapito jatkuu vuodella

Väylävirasto on tehnyt eilen päätöksen Seinäjoen ja Kaskisen välisen radan kunnossapidon jatkamisesta vuoden 2020 loppuun. Radan kuljetusmäärien kehitystä seurataan.

rautatieliikenne
Suupohjan rata Kaskisissa
Anna Wikman / Yle

Suupohjan radan kunnossapitoa jatketaan vuodella. Väylävirasto on tehnyt eilen päätöksen Seinäjoen ja Kaskisen välisen radan kunnospidon jatkamisesta vuoden 2020 loppuun. Radan kuljetusmäärien kehitys on myös seurannassa. Radan kunnossapidon jatkaminen maksaa noin miljoona euroa. Mitään suurempia korjauksia radalle ei tehdä. Johtopäätökset radan jatkosta tehdään vuonna 2020.

Etelä-Pohjanmaan Rautatieyhdistyksessä tieto otettiin ilolla vastaan.

– Suupohjan radan tukala tilanne helpottaa. Nyt on aikaa yli vuosi saada liikenne radalla kasvu-uralle. Sen pitäisi riittää, toteaa Rautatieyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Harry Wallin.

– Päätös on tervetullut motivaatioruiske radan kehittämiselle. Aikaa ei kuitenkaan ole hukattavaksi. Toimenpiteet, joita tarvitaan radan kilpailukyvyn parantamiseen ja tavaraliikenteen lisäämiseen on linjattu ja osin jo käynnistetty. Näköalat ovat positiivisemmat kuin vuosi sitten", jatkaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Jorma Vierula.