Sisustussuunnittelija Paula Valta sai Kuopion nuori yrittäjä -palkinnon: "Voin sanoa eläväni lapsuuden unelmaani"

Palkittu yrittäjä tekee koteihin sisustussuunnitelmia ja toteuttaa myyntistailauksia rakennusliikkeille.

yrittäjyys
Sisustuskorjaamo-yrityksen yrittäjä Paula Valta.
Ville Pitkänen / Yle

Kuopion vuoden nuori yrittäjä -palkinnon on saanut Sisustuskorjaamon yrittäjä Paula Valta.

Kuopion Yrittäjien ja Savonia-ammattikorkeakoulun tunnustuspalkinto luovutettiin Kuopion Klubilla keskiviikkona. Kuopion Yrittäjien puheenjohtajan Sirpa Karpin mukaan hyviä ehdokkaita tunnustuksen saajaksi oli jälleen monia.

– Paula Valta nousi kuitenkin esille positiivisena ja aktiivisena nuorena yrittäjänä, Karppi kehuu palkintotiedotteessa.

Valta on suorittanut sekä sisustustekstiilialan muotoilun tutkinnon Seinäjoen ammattikorkeakoulussa että sisustusarkkitehdin tutkinnon Savonia-ammattikorkeakoulussa. Hän tiesi, että työllistyminen oman alan palkkatöihin ei ole Kuopiossa kovin todennäköistä.

Äitiysloman ja parin vuoden keittiöalan töiden jälkeen Valta päätti, että hän toteuttaa unelmansa yrittäjyydestä. Nyt yrittäjyyttä on takana kuusi vuotta.

– Aika on mennyt hurjan nopeasti. Voin sanoa eläväni lapsuuden unelmaani, Valta kertoo.

Toiveissa laajentaa toimintaa myös muualle Suomeen

Sisustuskorjaamo-yrityksen toiminta jakautuu kahteen pääsuuntaan: Valta tekee sisustussuunnitelmia koteihin sekä toteuttaa niin sanottuja myyntistailauksia rakennusliikkeille yrityksensä omilla kalusteilla.

Yrityksellä on myös aputoiminimi Pielaveden Siivouspalvelu, joka työllistää Pielavedellä kaksi osa-aikaista työntekijää.

Vallan tulevaisuuden haaveena on laajentaa stailaustoimintaa Kuopion seudulta ja Ylä-Savosta myös muualle Suomeen ja palkata sisustuspuolelle työntekijä.

– En ota tästä kuitenkaan paineita. Mennään sen mukaan, miten kysyntää riittää, Paula Valta sanoo.

Kuopion Yrittäjät on palkinnut vuoden nuoren yrittäjän vuodesta 2005 lähtien. (siirryt toiseen palveluun)