Maailmanmainetta niittänyt suomalaiskeksintö on myös turvallinen – Tukes ei löytänyt äitiyspakkausten tuotteista puutteita

Tukes tutki äitiyspakkausten sisältämät tekstiilit, lastenhoitotarvikkeet ja kosmetiikan.

äitiyspakkaukset
Vuoden 2018 äitiyspakkauksen sisältöä.
Vuoden 2018 äitiyspakkauksen sisältöä.Ari Lahti / AOP

Maailmanmainetta niittänyt suomalainen keksintö, äitiyspakkaus, on osoittautunut tuotteidensa osalta myös turvalliseksi.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kertoo selvittäneensä (siirryt toiseen palveluun) viime vuonna äitiyspakkausten tuotteiden vaatimustenmukaisuutta.

Tukes tutki äitiyspakkausten sisältämät tekstiilit, lastenhoitotarvikkeet ja kosmetiikan.

Tukes ei havainnut tarkastetuissa tuotteissa turvallisuuspuutteita tutkituilta osin. Tukesin tarkasti Kelan vuoden 2018 äitiyspakkauksen ja yhden kaupallisen toimijan äitiyspakkauksen, Finnish Baby Boxin.

Vain muutamalla äitiyspakkauksiin tuotteita toimittavalla yrityksellä oli parannettavaa tuotteiden toimitusketjun tiedonkulussa haitallisiin aineisiin liittyen. Tukes on antanut kyseisille yrityksille ohjausta kemikaalitiedon parempaan hallintaan toimitusketjussa.

Äitiyspakkausten tuotteiden tulee olla Euroopan unionin ja Suomen lainsäädännössä lastentuotteiden turvallisuudelle asetettujen vaatimusten mukaisia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi, ettei tekstiileissä saa olla haitallisia aineita eikä vaatteissa liian pitkiä nauhoja tai leluissa pieniä irtoavia osia.

Kelan on määrä esitellä lähipäivinä tämän vuoden äitiyspakkaus.

Lue myös:

Finnwatch: Suurin osa äitiyspakkauksen tuotteista teetetään halpatyömaissa – taustalla työelämän oikeuksien loukkauksia