THL: Sukupuolten tasa-arvo toteutuu Kaakkois-Suomen vaalipiirin ehdokasasettelussa

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä naisten osuus eduskuntavaaliehdokkaista on 41 prosenttia.

eduskuntavaalit
Pukumiesten kenkiä.
Henrietta Hassinen / Yle

Sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu Kaakkois-Suomen vaalipiirin eduskuntavaalien ehdokasasettelussa, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tasa-arvotiedon keskuksen tekemästä selvityksestä.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä naisten osuus eduskuntavaaliehdokkaista on 41 prosenttia. Vaalipiirissä on 179 eduskuntavaaliehdokasta. Tasa-arvotiedon keskuksen mukaan tasapuolisessa ehdokasasettelussa naisten ja miesten osuudet ovat 40 ja 60 prosentin välillä.

Eduskuntapuolueiden osalta sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu Kaakkois-Suomen vaalipiirissä SDP:n, keskustan, kristillisten ja vasemmistoliiton ehdokasasettelussa.

Vaalipiirissä toisen sukupuolen osuus on yli 60 prosenttia vaalipiirin kokoomuksen, vihreiden, perussuomalaisten, sinisten ja seitsemän tähden liikkeen ehdokasasetteluissa.

Sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu THL:n mukaan kevään eduskuntavaaleissa yhtä vaille kaikissa Suomen vaalipiireissä. Tasa-arvo ei toteudu ehdokasasettelussa Vaasan vaalipiirissä, jossa naisten osuus ehdokkaista on 38 prosenttia.

Eri vaalipiireissä naisten osuudet ehdokkaista vaihtelevat 38 ja 44 prosentin välillä.