”Sitran varallisuutta ei tulla käyttämään valtion menoihin” – Sitraa ruotinut työryhmä julkistaa raporttinsa perjantaina

Ryhmän puheenjohtajana toiminut kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) kiistää, että työryhmä olisi päätynyt demareiden kannalle. SDP on halunnut pienentää Sitran pääomaa.

sitra
Vuoden 2000 Teräsrakenteeksi on valittu "Sitran torni"
Vuonna 1967 perustettu Sitra on julkisoikeudellinen, eduskunnan valvoma rahasto.Jussi Tiainen

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston eli Sitran 800 miljoonan euron taseesta ei rahoiteta jatkossakaan valtion budjettitalouden menoja, linjaa Sitran tulevaisuutta pohtinut parlamentaarinen työryhmä.

Työryhmä sai tehtävänsä päätökseen viime viikolla.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi maanantaina Ylen puheenjohtajatentissä, että hänen tietojensa mukaan Sitran kehittämisestä on päästy työryhmässä yhteiseen näkemykseen. Tämän vahvistaa Ylelle myös työryhmän puheenjohtajana toiminut kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.)

Vanhanen kertoo, että työryhmän raportti luovutetaan perjantaiaamuna valtiovarainministeriölle. Sen jälkeen raportti on julkinen.

– Tämän enempää en voi tällä hetkellä kertoa, Vanhanen sanoo.

SDP on esittänyt vaihtoehtobudjeteissaan Sitran pääoman pienentämistä niin, että osa siitä voitaisiin siirtää valtion budjettitalouden käyttöön kertaluontoisesti. Tämä nousi esiin myös maanantaisessa puheenjohtajatentissä.

Vanhanen sanoo Ylelle, ettei työryhmän näkemyksen mukaan Sitran tasetta lyhennetä ”valtion käyttöön”.

– Haluan kumota väärän tiedon, mikäli sellainen liikkuu. Siitä ei ole yhteisymmärrystä, että Sitran varallisuutta käytettäisiin valtion menoihin. Emme tule sellaista esittämään, hän sanoo.

Lue lisää:

"Ajatuspajatoimintaan riittää vähemmänkin kuin 800 miljoonaa" – Sitran tulevaisuudesta käydään vääntöä kansanedustajien työryhmässä

Sitran Mikko Kosonen puolustaa Sitran 840 miljoonan rahakirstua

Sitran yliasiamies Mikko Kosonen kritiikistä: Otamme vakavasti, työnäytekokeilu karkasi käsistä raakileena

Ay-vaikuttajat: Sitra politikoi ja ajaa yritysten ja työnantajien asiaa