Nyt vain odotellaan, mitä tapahtuu – kuntaliitosselvityksen johtoryhmä: "Jatko ratkeaa ensi tiistaina Mustasaaren valtuustossa"

Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitosselvityksen johtoryhmä oli koolla keskiviikkona. Seuraavan kokouksen ajankohdasta ei sovittu.

kuntaliitokset
Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitosselvitys.
Asmo Raimoaho / Yle

Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitosselvityksen johtoryhmä aikoo nyt odottaa, mitä Mustasaaren kunnanvaltuusto päättää liitoksesta ensi tiistaina. Vasta sen jälkeen johtoryhmä arvioi, onko sillä syytä tai mahdollisuutta jatkaa toimintaansa.

– Jatko ratkeaa ensi tiistaina Mustasaaren valtuustossa, todettiin johtoryhmässä.

Mustasaaren kunnanhallitus päätti maanantaina palauttaa kuntaliitosesityksen takaisin valmisteluun. Mustasaaren RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Christoffer Ingo aikoo kuitenkin esittää, että kuntaliitosselvitys otetaan kunnanvaltuuston käsittelyyn ensi viikolla.

Johtoryhmä oli koolla keskiviikkona. Johtoryhmän puheenjohtajan Kim Bergin (sd.) mukaan kokouksessa kartoitettiin tämänhetkinen tilanne.

Käänteet ovat olleet viime päivinä niin nopeita Mustasaaressa, että Vaasassa on välillä ollut vaikeata pysyä vauhdissa mukana.

– Saimme nyt mustasaarelaisilta hyvää ja tarpeellista infoa, kiitteli Berg.

Sekä kuntaliitosselvityksen johtoryhmän puheenjohtaja Berg että varapuheenjohtaja Lars Gästgivars (r.) ovat vielä ainakin varovaisen toiveikkaita, että kuntaliitosneuvotteluja päästään jatkamaan.

Mustasaaren kunnanvaltuuston kokouksesta he ennustavat värikästä.

– Aivan mitä tahansa voi tapahtua.

Portti auki uusille neuvotteluille

Gästgivarsin mielestä olisi erittäin harmillista, jos kuntaliitossopimusta ei päästäisi viilaamaan valmiiksi ja loppuun. Hän puolusti johtamansa Mustasaaren kunnanhallituksen esitystä palauttaa sopimusesitys valmisteluun.

– Teksti on lähes valmis ja kaikki sopimuksen runkoasiat ovat ok, totesi Gästgivars ja vakuutteli, että Mustasaari ei ole käynnistämässä mitään iltalypsyä, vaikka sopimuksesta halutaan vielä neuvotella.

Kim Berg totesi, että Vaasan kaupunkikin on valmis jatkamaan neuvotteluja. Jatkolle hän asetti kuitenkin ehtoja.

– Pitää olla konkreettisia asioita, joista neuvotellaan ja suuri varmuus siitä, että neuvotteluissa päästään tulokseen.

Vaasa on jo perunut omalta osaltaan ensi tiistain kuntaliitosvaltuuston, mutta Kim Bergin mukaan kaupunginhallitus ja -valtuusto voidaan kutsua koolle 15. huhtikuuta. Siinä mielessä on vielä ainakin teoriassa mahdollista, että kuntaliitos toteutuisi vuonna 2020.