Kunnanjohtajan työpaikan säilyttämisen puolesta kerätään nimiä Lemillä

Kuntalaisaloitteessa vaaditaan kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajiston erottamista sekä kunnanhallituksen jäsenten irtisanoutumista.

Lemi
Lemin kunnanjohtajaa koskevan kuntalaisaloitteen teksti.
Kouvon baari

Lemillä on pantu alulle kuntalaisaloite kunnanjohtaja Jussi Stoorin työpaikan säilyttämisen puolesta.

Kuntalaisaloitteessa vaaditaan myös, että sekä kunnanhallituksen että -valtuuston puheenjohtajisto erotetaan ja kunnanhallituksen jäsenet irtisanoutuvat luottamuspulan takia.

Edelleen kuntalaisaloitteen tekstissä vaaditaan, että valtuusto käsittelee aloitteen kiireellisesti jo ensi maanantaina. Tuolloin valtuusto äänestää Stoorin luottamuksesta.

Jussi Stoor on ilmoittanut eroavansa, jos hän ei nauti valtuuston luottamusta.

Kuntalaisaloitteessa olevan tekstin mukaan luottamusasiaa on valmisteltu liian hätäisesti. Tekstissä viitataan myös lakiin, jonka mukaan asukkailla on oikeus vaikuttaa kunnan toimintaan.

Kuntalaisaloitteeseen kerätään nimiä paikallisessa Kouvon baarissa. Aloite ilmestyi baariin keskiviikkona.

Juuri töihin tullut baarin työntekijä ei osannut sanoa kello 16.30 aikaan Ylelle, kuka tai ketkä aloitteen ovat laatineet. Aloitteessa ei tuolloin ollut myöskään yhtään allekirjoitusta.

Jää nähtäväksi, minkä verran kuntalaisaloite ehtii saada tukijoita. Kuntalain (siirryt toiseen palveluun) mukaan kunnan on käsiteltävä kuntalaisaloite kuuden kuukauden sisällä, jos aloitteen takana on vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista.

Artikkelia korjattu 2.4.2019 kello 10.58: kuntalaisaloite on käsiteltävä kuuden kuukauden sisällä, ei kahden kuukauden sisällä.