Mehiläinen aloittaa merilappilaisille ilmaisen digivastaanoton – hoitoa saa kotisohvalle ympäri vuorokauden

Palvelu madaltaa kynnystä hakea apua vaihvoihin. Vastaava palvelu on aiemmin ollut käytössä yksityisillä lääkäriasemilla.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Torniolaiset, kemiläiset ja keminmaalaiset saavat huhtikuun alussa käyttöönsä uuden lisäpalvelun terveytensä hoitoon, kun Mehiläinen Länsi-Pohja aloittaa alueella digitaalisen etävastaanoton. Vastaanotto palvelee torniolaisia, kemiläisiä ja keminmaalaisia ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Kyseessä on chat-palvelu, josta kuntalaiset saavat terveydenhoitoalan ammattilaisen hoidon ja arvion sekä tarvittaessa hoitoonohjauksen. Palvelu on maksuton.

Palvelussa lääkäri vastaa yhteydenottoihin joka päivä aamu seitsemästä ilta yhteentoista ja hoitaja yöaikaan.

Mehiläisen mukaan digiklinikalla voi asioida sekä älylaitteeseen ladattavan OmaMehiläinen-sovelluksen että -verkkopalvelun kautta.

Digiklinikalla voidaan hoitaa muun muassa ihottumia, silmä- ja allergiaoireita, virtsatietulehduksia sekä hyönteisten pistoja ja puremia.

Mehiläisellä pitkä kokemus digivastaanotosta

Vastaava palvelu on tällä hetkellä tarjolla yksityisillä lääkäriasemilla.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun osana julkisia terveyspalveluita otetaan näin laajasti käyttöön helppokäyttöinen lääkärin etävastaanotto. Erityisesti tämä on ensimmäinen kerta, kun palvelu tuotetaan asiakkaille täysin maksutta, Mehiläinen Länsi-Pohjan toimitusjohtaja Lasse Männistö kertoo palvelusta yhtiön tiedotteessa.

Mehiläinen mainitsee palveluiden eduksi helppokäyttöisyyden, vastaanottoaikojen saatavuuden paranemisen sekä sen, että asiakkaiden kynnys hakea apua vaivoihinsa paranee.

Mehiläisellä on jo kokemusta palvelun toimivuudesta.

– Mehiläisen Digiklinikalta saadulla usean vuoden kokemuksella tiedämme, että valtaosa yhteydenotoista voidaan hoitaa loppuun asti laadukkaalla hoidolla ilman fyysistä lääkärikäyntiä. Tätä kautta myös terveyspalveluiden saatavuus paranee, kun lääkäreille jää aikaa entistä enemmän haastavampien oireiden hoitoon, Männistö kertoo.