1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yön Sudet MC

Hämeen poliisi kiistää, että moottoripyöräjengi Yön Sudet olisi asettunut Forssan seudulle

Hämeen poliisi vakuuttaa, että poliisi kyllä tuntee alueella toimivat moottoripyöräjengit.

Yön Sudet MC
Yön susien johtaja Kirurgi ajaa moottoripyörällä.
Yle on tarkastellut moottoripyöräjengejä ajankohtaisohjelmissaan. Yön sudet ja Anatoli Eskola / Yle

Keskusrikospoliisi on vahvistanut venäläisen Yön Sudet -moottoripyöräjengin rantautumisen Suomeen. Iltalehti (siirryt toiseen palveluun) on kertonut, että ensimmäinen kerho olisi perustettu Forssan seudulle.

Hämeen poliisi kuitenkin vakuuttaa, että heillä ei ole tietoa siitä, että Yön Sudet olisi rantautunut Hämeen alueelle tai että Yön Susilla olisi esimerkiksi kerhotiloja Hämeessä tai Forssan seudulla.

Rikostutkinnan johtaja Martti Hirvosen mukaan myös KRP:lla on samat tiedot Hämeestä.

– Tilanne on ihan rauhallinen Hämeessä. Ei ole syytä pelätä, että täällä Yön Susia liikkuisi, painottaa Hämeen poliisin rikostutkinnan johtaja Martti Hirvonen.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

KRP seuraa jengitilannetta

Keskusrikospoliisi ja Europol kertovat laajemmasta järjestäytyneestä rikollisuudesta huomenna perjantaina 29. maaliskuuta.

Europolin vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntakeskuksen johtaja Jari Liukku kertoo järjestäytyneestä eurooppalaisesta rikollisuudesta.

Suomen KRP kertoo samalla kotimaisesta jengitilanteesta. Julkisuudessa on ollut tietoja muun muassa Sharkrider MC:n, Satudarahin ja Outlaws MC:n rantautumisesta Suomeen. Tästä on kirjoittanut esimerkiksi MTV (siirryt toiseen palveluun).

Cannonball ja UB teettävät lainvartijoille työtä Hämeessä

Hämeen poliisin mukaan Etelä-Hämeessä on toiminut viime vuosina kaksi merkittävää rikollista moottoripyöräjengiä: Cannonball MC ja United Brotherhood.

Seinällä kyltit Cannonball MC Hämeenlinna ja Outfit MC Hämeenlinna, etualalla poliisiauto
Hämeenlinnassa Cannonballille vuokrattu kerhotila on ollut useaan otteeseen poliisin ratsioiden kohteena.Miki Wallenius / Yle

– Olemme Hämeen poliisissa kohdistaneet paljon tutkintavoimavaroja näiden jengien rikollisten tekemisten tutkimiseen, mutta Yön Susia täällä ei ole liikkunut, kertoo Hirvonen.

Cannonballin kerholaisia on ollut huumekaupoista ja muista rikoksista kiinniotettuina ja käräjillä Lahdessa alkuvuodesta. 15 ihmiselle luettiin 13. maaliskuuta syytteet Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Lue seuraavaksi