Villityksen päiväkoti lakkautetaan Vaasassa

Villitys lakkautetaan säästösyistä. Villityksen päiväkodissa toimii yksi lapsiryhmä, jossa on 18 lasta.

Lyhyet
Läheltä
Yle

Villitys-päiväkoti lakkautetaan Vaasassa. Syynä on Vaasan kaupungin säästövaatimukset. Vöyrinkaupungilla sijaitseva Villityksen päiväkoti on valikoitunut säästökohteeksi, koska se toimii vuokratiloissa ja päiväkodissa on vain yksi lapsiryhmä. Villityksen päiväkodissa toimii yksi lapsiryhmä, jossa on 18 lasta.

Päiväkoti toimii Vaasan opiskelija-asuntosäätiöltä vuokratuissa tiloissa. Vaasan varhaiskasvatus pyrkii siirtämään toimintaa ulkopuolisilta vuokratuista tiloista kaupungin omistamiin kiinteistöihin. Villityksen päiväkoti lakkautetaan 1.7.

Vaasassa varhaiskasvatuksen on säästettävä tänä vuonna toimintamenoistaan 2,5 prosenttia joko menoja karsimalla tai tuloja kasvattamalla. Säästövelvoite koskee kaikkia kaupungin toimialoja.

- Varhaiskasvatuksen talousarviosta 2,5 prosentin säästövaade on noin 1,16 miljoonaa euroa. Tuloja ei varhaiskasvatuksessa pystytä lisäämään, kertoo vs. varhaiskasvatusjohtaja Merja Martin.

Villityksen lakkauttamisesta syntyvä säästö on tänä vuonna noin 83 600 euroa ja vuositasolla runsaat 170 000 euroa. Kasvatus- ja opetuslautakunta on hyväksynyt lakkautuspäätöksen kokouksessaan 20.3.2019.