Kiertotaloutta, designia ja innovaatioita – opiskelijat ovat innoissaan uudesta LAB-ammattikorkeakoulusta

Uuden LAB-ammattikorkeakoulun on luvattu lisäävän opintojen kansainvälisyyttä sekä ihan uudenlaisia opintoja.

ammattikorkeakoulut
opiskelija kirjojen kimpussa
Uusi LAB-ammattikorkeakoulu syntyy Lappeenrannan ja Lahden ammattikoulujen yhdistyessä.AOP

Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulujen yhdistyminen uudeksi LAB-ammattikorkeakouluksi ilahduttaa Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakuntaa.

SAIKOn hallituksen puheenjohtaja Emma Kokkonen kertoo, että LAB-ammattikorkeakoulusta tulee Suomen kuudenneksi suurin ammattikorkeakoulu, joten sen hartiat ovat aiempaa suuremmat.

– Kaksi opiskelijakuntaa pystyy yhdessä entistä paremmin edustamaan opiskelijoitaan. Aloitamme uuden nimen keksimisestä, jossa kuulemme jäsenistöä, Kokkonen kertoo.

Lisää innovatiivisuutta

Molempien ammattikorkeakoulujen opiskelijat odottavat yhdistymisen jälkeen lisää kansainvälisyyttä, jota koulujen johto on heille lupaillut tulevaisuuden valttikorttina.

– Tämän tulevaisuuden innovaatiokorkeakoulun vahvuuksiksi on rehtorien ja johtoryhmien kanssa mainittu kiertotaloutta, designia, innovaatioiden kaupallistamista ja hyvinvoinnin palveluinnovaatioita, Kokkonen luettelee.

Sekä Lappeenrannan että Lahden ammattikorkeakoulujen opiskelijat ovat olleet aktiivisesti mukana korkeakoulujen yhdistymistä suunniteltaessa.

– Valmisteluvaiheessa viestintä on ollut aktiivista meille opiskelijoille. Meille kerrottiin kaikki aina ajoissa, ja siihenkin olemme todella tyytyväisiä, Kokkonen kehuu.

Valtioneuvoston on vielä hyväksyttävä uuden ammattikorkeakoulun toimilupa.

Korjattu 28.3.2019 kello 12.50 oppilaskunta opiskelijakunnaksi. Lisäksi jutussa mainittiin virheellisesti, että opiskelijakunnasta tulee Suomen kuudenneksi suurin. Ammattikorkeakoulusta tulee kuudenneksi suurin.