Hyppää sisältöön

Pullervo-norpalle luikertelee kilpailija Varsinais-Suomesta: WWF:n kyykäärmelive alkoi

Luonnonsuojelujärjestö WWF avasi tänään kyykameran, jossa voi seurata kyykäärmeiden elämää suorassa lähetyksessä.

WWF:n kyykäärmekameraan luikerteli heti kameran avautumispäivänä kyykäärme. Kuva: WWF

WWF:n kyykamera sijaitsee Varsinais-Suomessa ja se on asennettu kyykäärmeiden talvipesän lähettyville. Livekameraan voikin osua kevään ensimmäisinä aurinkoisina päivinä lämmitteleviä kyykäärmeitä.

– Kun kävimme asentamassa kameraa, niin näimme useampia käärmeitä. Emme kuitenkaan tiedä eläinten liikkeistä tarkemmin, joten en voi luvata milloin kyy kameraan osuu, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze kertoo.

Kyykamera on paikoillaan kuukauden päivät.

WWF:n norppalive on ollut viime kesien suuri hitti. Rantakalliolla viihtyvä norppa nimettiin yleisöäänestyksessä Pullervoksi. Norppaliveä on kerännyt vuosina 2016-2017 viisi miljoonaa katselukertaa.

Kyykäärme Suomen ainoa myrkyllinen käärme

Sahalaitakuvioinen kyykäärme on Suomen ainoa myrkyllinen käärme. WWF kertoo, että kyy ei ole Suomessa rauhoitettu laji, ja ihmiset ovat vainonneet sitä kautta aikojen.

– Yhä edelleen ihmisen ja kyyn kohtaamiset päättyvät harmittavan usein käärmeen kuolemaan. Kuitenkin jos käärmeitä pääsee tarkastelemaan rauhassa, voi huomata miten kauniita ja kiehtovia ne ovat, WWF:n suojeluasiantuntija Teemu Niinimäki sanoo tiedotteessa.

Kyyn puremia todetaan Suomessa vuosittain noin 50-150. WWF:n mukaan terveelle aikuiselle kyyn purema ei ole kovin vaarallinen. Kuitenkin lapsille ja vanhuksille purema voi olla riski.

Luontoliven kyykamera löytyy osoitteesta: https://luontolive.wwf.fi/ (siirryt toiseen palveluun)

.
.