Hyppää sisältöön

Veikkauksen yt-neuvottelut päätökseen: pelipöydät poistuvat ravintoloista

Työpaikkansa menettää jopa 360 työntekijää, joista valtaosa on osa-aikaisella työsuhteella.

Kuva: Veikkaus

Jopa 360 Veikkauksen työntekijää saa potkut, sillä rahapeliyhtiö lopettaa pelipöytätoiminnan ravintoloissa ja Pelaamoissa. Veikkaus sai yhteistoimintaneuvottelut päätökseen tänään.

Kanava- ja myyntijohtaja Jari Heinon mukaan pelipöydät ovat olleet kannattamattomia ravintoloissa. Nyt Veikkaus aikoo panostaa digikanaviin, koska sinne pelaaminen on siirtymässä.

– Huolehdimme Veikkauksen tulevaisuudesta kiristyvässä digitaalisessa kilpailutilanteessa, kun asiointia siirtyy voimakkaasti digikanavaan ja kaupan rakennemuutoksen seurauksena myyntipaikkaverkostomme on viime vuosina supistunut merkittävästi, sanoo Heino tiedotteessa.

Irtisanomisista kolmannes on pääkaupunkiseudulla ja loput muualla Suomessa. Valtaosa työnsä menettävistä on osa-aikaisella työsuhteella.

– Pyrimme löytämään uusia tehtäviä päättyvien tilalle. Yhteistoimintaneuvottelujen lopputulemana syntyi tehtäviä, joita tarjoamme ensisijaisesti vähennysten piirissä oleville henkilöille, sanoo Heino.

Henkilöstövähennykset jäivät hieman ennakoitua pienemmiksi: Alun perin irtisanomisuhan alla oli 400 työntekijää. Neuvottelujen piirissä oli 1 300 henkilöä.

Lopullinen irtisanomismäärä varmistuu alkukesästä, kun työsuhteita koskevat keskustelut on saatu päätökseen.

Lue lisää:

Veikkauksella iso ulosmarssi – tuntuu palveluissa

Veikkaus aloittaa isot yt-neuvottelut – vähennystarve noin 400 henkilöä