Ylen vaalikoneen vika korjattu

Tulokset eivät päivittyneet oikein Chrome-selaimella.

vaalikoneet
Yle vaalikone
Henrietta Hassinen / Yle

Ylen vaalikoneessa (siirryt toiseen palveluun) ilmennyt vika on korjattu. Seura-lehti kertoi verkkosivuillaan torstaina iltapäivällä (siirryt toiseen palveluun), että lehden toimittaja oli löytänyt vaalikoneesta virheen, joka vääristi vaalikoneen tuloksia. Toimittaja oli pystynyt toistamaan virheen kahden ehdokkaan kohdalla.

Virheen takia ehdokkaan ja vaalikoneen käyttäjän yhteensopivuus jäi sadasta prosentista, vaikka käyttäjä vastasi samalla tavalla kuin ehdokas.

Seuran yhteydenoton jälkeen myös Yle pystyi toistamaan virheen ja korjaamaan sen.

– Ongelma ilmeni, jos Chrome-selaimella täytti vaalikoneen kysymyksiä ja meni tulosten katsomisen jälkeen nuolinäppäimille takaisinpäin ja muutti tuloksia. Silloin tulokset eivät päivittyneet, kertoo projektipäällikkö Jarkko Ryynänen Yle News Labista.

Ryynänen pahoittelee vikaa.

– On harmillista, että vaalikoneessa oli tällainen vika. Haluan kiittää Seuran toimittajaa Mikael Vehkaojaa, joka teki ansiokasta työtä paikallistaessaan bugin, Ryynänen sanoo.

Jos on vaalikoneella Chrome-selaimella ehdokastulosten jälkeen palannut taaksepäin muuttamaan valintojaan eikä ole ehdokastulos-sivulle palattua päivittänyt sivua, kannattaa tehdä varmuuden vuoksi vaalikone uudestaan. Näin saa taatusti oikean tuloksen.

Juttua päivitetty kello 17.03: vika korjattu.