Näyttelijä Malla Malmivaara muutti maalle hidastaakseen elämää, mutta kävikin päinvastoin: "Maalla pystyn ajattelemaan yhtä ajatusta kauan"

Malmivaara on miesten eroryhmästä kertovassa tv-sarjassa terapiaryhmän ainoa nainen.

Malla Malmivaara
Näyttelijä Malla Malmivaara
Näyttelijä Malla Malmivaara on julkaissut pitkän tauon jälkeen myös musiikkia, nyt suomeksi.

Miesten radikaali eroterapiaryhmä, johon soluttautuu yksi nainen. Naisen oma aviomies on kadonnut jäljettömiin.

Siinä alkuasetelma uudelle Ylen draamasarjalle Suden hetki (alkaa TV2:lla ja Yle Areenassa 10.4.). Terapiaryhmän ainoaa naista näyttelee Malla Malmivaara, joka pääsi aitiopaikalle kuulemaan työryhmän miesten ajatuksia ihmissuhteista ja eroista.

– Meillä sattui olemaan pöydän ääressä jengi, joka halusi mennä hyvin syvälle ja suoraan tähän asiaan. Keskustelimme aika avoimesti kaikesta, kertoi Malmivaara Puoli seitsemän -ohjelman haastattelussa.

Mukana sarjassa on suomalaisia eturivin miesnäyttelijöitä, kuten Eero Milonoff ja Ville Keskilä. Sukupuoli ei lopulta työryhmän keskusteluissa noussut kovinkaan merkittäväksi asiaksi. Oli kyse ihmisyydestä.

– Näissä duuneissa ihmiset haluavat panostaa ja tuoda elämänkokemuksensa tiskiin. Lopputulos on yhdistelmä sekoilua ja syvällistä pohdintaa.

Malmivaara kokee, että jokaisesta työstä ja roolihahmosta jää jotain aina myös omaan persoonaan. Jos ei muuta, niin oppii katsomaan asioita toisesta näkökulmasta.

– Esimerkiksi ulospäin kääntyvä ja rehellisesti suoraan puhuva roolihahmo on voinut olla tosi virkistävä ja jeesata minua itseäkin.

Katso Areenasta, kun saksalaiset taikuriveljekset Ehrich Brothers tekivät taikatempun yhdessä Malla Malmivaaran kanssa:

Musiikilla on merkitystä, jos sitä voi tanssia

Malla Malmivaara on paitsi näyttelijä myös muusikko. Aiemmin hän teki englanninkielistä musiikkia nimellä Belle Who.

Kymmenen vuotta sitten Malmivaaralla oli toinen levyllinen Belle Whon kappaleita jo valmiina, mutta joku hankasi vastaan. Hän halusi “totaalipuhdistuksen” ja ryhtyi miettimään, millaista musiikkia oikeasti haluaa esittää.

– Olen tanssinut koko elämäni pikkusiskon kanssa paidat hikeen, ja sitä kautta tuli fiilis, että minulle musiikilla on eniten järkeä silloin, kun sitä voi tanssia.

Tuli siis levyllinen suomenkielistä, tanssittavaa musiikkia. Nimikin muuttui, Belle Who on nyt Malla.

Pakoon loskaista ja meluisaa Helsinkiä

Puhdistuksen Malla Malmivaara teki syksyllä myös henkilökohtaisessa elämässään, kun hän muutti perheensä kanssa maalle. Malmivaaran mies on muusikko Boris Nordin, ja perheeseen kuuluvat myös 15- ja 4-vuotiaat lapset.

Perhettä rupesi ahdistamaan Helsingin loskainen ja pimeä talvi sekä kaikkialla oleva häly.

Vaikka ajatus oli elämän hidastamisesta, muutto onkin oikeastaan kiihdyttänyt Malmivaaran ja tämän miehen työntekoa. Maalla on helpompi keskittyä ja järjestää arki sujuvaksi.

– Poisrepäisy tekee aina hyvää. Olen herkkä sillä tavalla, että imen itseeni kaikkia impulsseja. Maalla pystyn ajattelemaan yhtä ajatusta kauan.

Katso Malla Malmivaaran koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa Yle Areenasta. Lähetyksen lopussa myös Ehrlich Brothers -taikuriveljesten taianomainen lumitemppu.

3.4.2019 klo 11.45 jutusta korjattu, että näyttelijä Malla Malmivaaran esittämä henkilö on Suden hetki -sarjan miesten eroryhmän ainoa nainen, ei siis tv-sarjan ainoa nainen.