Alavuden seurakunnassa järkytyttiin: Lasten seksuaalisen hyväksikäyttörikoksen epäilty toimi luottamushenkilönä seurakunnassa

KRP:n mukaan tapahtuneet rikokset eivät kuitenkaan liity pääepäillyn tai muiden epäiltyjen työ- tai harrastustoimintaan.

lasten seksuaalinen hyväksikäyttö
Nuori poikaa piirtää kosteaan ikkunaan surllista naamaa.
AOP

Koko Suomea kuohuttava lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä rikosvyyhti ulottuu Etelä-Pohjanmaalle. Keskusrikospoliisin pääepäilty on toiminut vuosina 2010-2012 kirkkovaltuutettuna ja kirkkoneuvoston jäsenenä Töysän seurakunnassa. Sittemmin seurakunta on liitetty Alavuden seurakuntaan.

Mies on toiminut myös lapsi- ja nuorisotyön vastuuryhmässä kirkkoneuvoston edustajana.

Alavuden seurakunta sai tiedon epäilystä median kautta.

– Poliisi ei ole ollut tutkintaan liittyen yhteydessä Alavuden seurakuntaan. Mikäli median tieto pitää paikkansa, se on iso järkytys, kertoo Alavuden kirkkoherra Jussi Peräaho seurakunnan tiedotteessa.

Peräaho sanoi Yle uutisille, että he tekevät kaikkensa auttaakseen tilanteessa.

KRP:n mukaan tapahtuneet rikokset eivät liity pääepäillyn tai muiden epäiltyjen työ- tai harrastustoimintaan.

Syyttäjän mukaan juttukokonaisuudessa on yhteensä 70 rikosnimikettä tutkittavana. Etelä-Pohjanmaalla neljää epäillään seksuaalirikoksista ja kahta huumerikoksista tässä tutkinnassa. Syyttäjä arvioi, että juttu voi päätyä käräjäoikeuteen tulevana syksynä.

Yle ei julkaise lapsen seksuaalirikoksista epäillyn nimeä uhrien suojelemisen vuoksi. Paikkakunnan ja seurakunnan nimi julkaistiin sen jälkeen, kun Alavuden seurakunta itse tiedotti asiasta.

Lisää aiheesta: KRP:n lapsiin kohdistuvan seksuaalirikostutkinnan pääepäilty toimi aiemmin kirkkovaltuustossa ja seurakunnan lapsi- ja nuorisotyössä – "Ei halua kommentoida epäilyjä"