Pariskunta potki ja hakkasi tuttavansa hengiltä Keravan juna-asemalla – molemmille pitkät tuomiot

Mies sai yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomion. Nainen tuomittiin neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen.

henkirikokset
Keravan juna-asema.
Keravan juna-asema.Kari Ahotupa / Yle

Pariskunta potki ja hakkasi tuttavansa hengiltä Keravan juna-asemalla viime joulukuussa, Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden perjantaina antamasta tuomiosta ilmenee.

Tuomitut, 32-vuotias mies ja 37-vuotias nainen, tuomittiin vuosiksi vankilaan. Molemmat tuomitut sekä uhri ovat Viron kansalaisia.

Veriteko tapahtui sunnuntain vastaisena yönä 9. joulukuuta. Aseman valvontakameroista näkyy, kuinka 32-vuotias mies, 37-vuotias nainen ja uhri, vuonna 1962 syntynyt mies, saapuvat asemalle kahden aikaan yöllä.

Junalaiturilla miesten välille puhkeaa riitaa. He alkavat tapella ja tuomion saanut mies putoaa junaraiteille. Uhri on vielä puolittain laiturilla, kun mies potkaisee häntä päähän.

Kaksikko alkaa käydä läpi uhrin taskuja ja samalla nainen lyö uhria kaksi kertaa voimakkaasti nyrkillä. Tässä vaiheessa uhri ei enää vastustele, mutta siitä huolimatta mies iskee tätä vielä nyrkillä 20 kertaa päähän.

Pariskunta jatkoi uhrin taskujen läpikäymistä ja veivät uhrilta puhelimen. Varttia yli kaksi poliisi ottaa kaksikon kiinni.

Riidan syy jäi hämärän peittoon

Tuomitut kiistivät syytteet. Kuulusteluissa selvisi, että miehillä oli ollut aiemminkin riitaa. Myös aseman riidan pariskunta myönsi, mutta kumpikaan ei muistanut, mistä se oli saanut alkunsa.

Sekä tuomitut että uhri olivat tapahtumahetkellä päihtyneitä.

Oikeuden mukaan väkivallan motiivi jäi selvittämättä. Kaksikon täytyi kuitenkin käsittää, että väkivallan varsin todennäköisenä seurauksena on miehen kuolema, oikeus korosti.

Raskaamman tuomion sai 32-vuotias mies, jonka oikeus katsoi syyllistyneen tappoon. Oikeuden mukaan miehen piti huomata, että uhri meni muutaman lyönnin jälkeen tajuttomaksi, mutta siitä huolimatta hän jatkoi tämän lyömistä vielä 20 kertaa.

37-vuotias nainen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Oikeuden mukaan naisen tekoa oli pidettävä törkeänä, koska pahoinpitely tehtiin potkimalla ja nyrkein ja se oli kohdistunut maassa makaavaan uhriin. Nainen oli myös suhtautunut uhrin tilaan välinpitämättömästi.

Molemmat tuomittiin lisäksi törkeästä ryöstöstä. Mies sai yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomion. Nainen tuomittiin neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen.

Lue lisää:

Poliisi: Uhri ja epäillyt tunsivat toisensa Keravan kuolemaan johtaneessa pahoinpitelyssä – pariskunta vangittiin tänään taposta ja ryöstöstä epäiltyinä

Mies ja nainen otettiin kiinni – Yksi kuoli joukkotappelun seurauksena Keravan asemalla