Tapon yrityksestä epäillyt nuoret miehet vangittiin – uhri 17-vuotias

Poliisin mukaan Rönön kaupunginosasta tiistaina löydetyn uhrin tila on vakaa.

Kuopio
Poliisin hihamerkki.
Toni Pitkänen / Yle

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut Kuopiossa tapahtuneesta tapon yrityksistä epäillyt miehet. Aiemmista tiedoista poiketen uhri on 17-vuotias. Poliisin saamien tietojen mukaan uhrin tila on nyt vakaa eikä hänellä siten ole enää välitöntä hengenvaaraa.

Teosta todennäköisin syin epäillyt miehet ovat syntyneet vuosina 1999 ja 2000. Poliisin mukaan tarkempaa tekopaikkaa, osallisten määrää tai tekotapaa ei tutkinnallisista syistä toistaiseksi voida kertoa.

Tapon yritys tuli ilmi Kuopion Rönössä tiistaina. Aluksi tilanne tuli viranomaisten tietoon sairaankuljetuksen tehtävänä, kun sivullinen oli tehnyt ilmoituksen loukkaantuneesta nuoresta miehestä. Uhrissa havaittiin kuitenkin vakavan väkivallan seurauksena aiheutuneita vammoja, joiden perusteella poliisi alkoi tutkia tapahtumia.

Poliisi eristi katuosuuden Rönössä

Tapauksen tutkinta herätti Rönössä huomiota. Poliisi joutui tuolloin muun muassa eristämään yleisiä paikkoja Rönön alueella. Poliisi sulki yhden katuosuuden tutkinnan vuoksi. Paikalla oli useita poliisin partioita, myös koirapartio. Alueella olleet sivulliset eivät poliisin mukaan ole olleet tapahtuman yhteydessä vaarassa.

Poliisi otti kiinni epäillyt tiistaina illalla Kuopion kaupunkialueelta. Miesten hallusta löytyi poliisin mukaan tekoon liittyviä esineitä. Heidät pidätettiin seuraavana aamuna.

Tutkintaa jatketaan etupäässä osallisten ja todistajien kuulusteluilla, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Syytteennoston määräpäivä on 27. kesäkuuta.