Hyppää sisältöön

Jyväskylän Hippos-hanke on vaarantumassa – toinen pääinvestori vetäytyy

Jättimäisen Hippos-hankkeen toinen pääinvestori Fennia Varainhoito ilmoitti tänään, että se jää pois hankkeesta.

Hippos2020-hanke joutui vastatuuleen. Kuva: PES-Arkkitehdit Oy

Fennia ilmoittaa luopumisen syyksi Hippos2020 -hankkeen liiketaloudellisen epävarmuuden.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto on pettynyt Fennian päätökseen.

– Varsinainen tieto tuli tänään yllätyksenä, mutta on tässä ollut tiettyä epävarmuutta sillä suunnalla viikon aikana aistittavissa. Kyllä tämä tarkoittaa hankkeeseen vähintäänkin aikalisää. Tiedän, että Lehto rakennusyhtiö on hankkeeseen edelleen hyvin sitoutunut. Nyt lähdetään etsimään toista rahoittajatahoa ja kartoitetaan miten päästä eteenpäin ja millä aikataululla.

Koivisto vakuuttaa, että Hippoksen kehittäminen ei tähän pääty, sillä takana on tosi isolla enemmistöllä tehty valtuustopäätös Hippoksen tulevaisuudesta.

– Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että ei tämä positiivinen uutinen ole missään tapauksessa, ei maineenkaan näkökulmasta, lisää Koivisto.

Fennian konsernijohtaja Antti Kuljukka kertoo Keskisuomalaiselle, että yhtenä tekijänä kokonaisarviossa painoi viime viikolla tehty hallinto-oikeusvalitus, joka lisäsi epävarmuutta hankkeen toteuttamisaikatauluun.

Hallinto-oikeuteen jätetyn valituksen takana on muun muassa Jyväskylän kaupungin entinen liikuntajohtaja Pekka Sihvonen, joka on julkisuudessa kritisoinut Hippos 2020 hanketta.

– Täytyy todeta vain se, että järki on vissiin viimeinkin voittanut. Tämä korttitalon kaatuminen viime kädessä koituu jyväskyläläisten veronmaksajien eduksi ja avoin piikki on nyt toivottavasti lopullisesti sulkeutumassa.

Hippos2020-hankkeen toinen pääinvestori Lehto Group valmistelee parhaillaan pörssitiedotetta omasta jatkostaan hankkeessa.

Hippos2020-hankkeessa kehitetään liikuntaan, urheiluun, terveyteen ja hyvinvointiin painottuvaa keskusta. Fennia valikoitui hankkeeseen loppuvuodesta 2017 Jyväskylän kaupungin järjestämän investorikilpailun tuloksena.

Hippoksen liikunta- ja asuinrakentamisen budjetiksi on arvioitu kaikkiaan noin 250 miljoonaa euroa, josta Jyväskylän kaupungin kaupungin osuus olisi 34 miljoonaa euroa.

.
.