Ilmastotapahtuma sammuttaa valoja myös Pohjois-Savossa

Myös Itä-Suomen yliopiston kampukset pimenevät lauantaina tunniksi.

Kuopio
Ihmiset sytyttävät kynttilöitä Earth Hourin kunniaksi
Ihmiset sytyttävät kynttilöitä Earth Hourin kunniaksi.Aki-Pekka Sinikoski / WWF

Monessa Pohjois-Savon kunnassa osallistutaan ympäristöjärjestö WWF:n ilmastotapahtumaan Earth Houriin. Kuopio, Iisalmi ja Siilinjärvi sammuttavat valaistustaan huomenna lauantai-iltana. Ne myös haastavat yritykset, yhteisöt ja asukkaat mukaan tapahtuman viettoon.

Itä-Suomen yliopisto sammuttaa valonsa Kuopion ja Joensuun kampuksiltaan. Sään salliessa Kuopion tähtitieteellinen seura pitää Earth Hour -iltana ylimääräisen tähtinäytöksen Huuhanmäen tähtitornilla.

Siilinjärven evankelis-luterilainen seurakunta sammuttaa Siilinjärven ja Vuorelan kirkon sekä Siilinjärven seurakuntatalon julkisivuvalaistuksen. Seurakunta osallistuu myös Maailman suurimpaan kynttiläillalliseen: Ruokoniemen leirikeskuksessa tarjotaan kello 18.30 ilmastoystävällinen kasvisruoka jälkiruokineen.

Valot pois tunniksi

Earth Hourin tunnetuin teko on sammuttaa turhat valot tunniksi, mikä on symbolinen ele ilmaston puolesta. Tapahtuman tarkoituksena on innostaa ihmisiä ilmastoystävälliseen elämään sekä viestiä päättäjille, että ilmastonmuutos edellyttää ripeitä toimia.

Viime vuonna Earth Houriin osallistui 188 maata tai maantieteellistä aluetta. WWF:n Earth Houria vietetään tänä vuonna lauantaina 30. maaliskuuta kello 20.30–21.30.