Kevään lämpöennätys taas rikki – Ahvenanmaalla yli 13 astetta

Aurinko porotti ennätyslukemia Jomalassa jo toista päivää peräkkäin.

Lämmin rintama
Hiihtäjä hiihtelee aurinkoisella kelillä Heinolassa Vierumäen reitillä perjantaina 29. maaliskuuta 2019.
Kevään lämpöennätys meni rikki perjantaina, vaikka suuressa osassa Suomea pääsi vielä hiihtämään.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Lämpötila nousi jälleen perjantaina Ahvenanmaalla kevään korkeimpaan lukemaan, 13,4 asteeseen. Lämpöennätys mitattiin kello 17 Jomalassa. Edellinen tämän kevään ennätys 12,9 astetta mitattiin samassa paikassa torstaina.

Maaliskuun varsinaiseen lämpöennätykseen on kuitenkin vielä matkaa. Helsinki–Vantaalla mitattiin 17,5 astetta 27.3.2007.

Lämpö ei hellinyt pohjoista perjantaina, vaan siellä koettiin myrskypuuskia. Rävähtipä yksi salamakin Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan rajamailla.

Lauantaina sää jatkuu suuressa osassa maata aurinkoisena, mutta lämpötila laskee selvästi edellispäivien lukemista. Tuuli on yhä voimakasta etenkin Pohjois-Suomessa, ja joitain sadekuurojakin syntyy.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sadealue liikkuu Suomen eteläpuolitse, ja siitä saattaa yltää räntäsateita etelärannikolle. Muuten sää on poutaista, ja sunnuntaina aurinkokin voi pilkahdella. Lämpötilat ovat +5:n ja -5 asteen välillä, ja reipas tuuli tekee ilmasta kolean tuntuisen.