Trump: "Aion sulkea Meksikon vastaisen rajan ensi viikolla, jos Meksiko ei lopeta laitonta maahantuloa"

Yhdysvaltain presidentti on esittänyt aiemminkin jyrkkiä kommentteja Meksikosta tulevasta maahanmuutosta.

Donald Trump
Donald Trump
Donald Trump Valkoisen talon luona tammikuussa.Jim Watson / AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoittaa, että hän aikoo ottaa kovat keinot käyttöön Meksikosta Yhdysvaltoihin suuntautuvan maahanmuuton suhteen.

Trump tviittasi, että hän sulkee Meksikon vastaisen rajan tai osia siitä ensi viikolla, mikäli Meksiko ei saa kuriin laitonta maahantuloa Yhdysvaltoihin.

Trump on aiemminkin esittänyt kovasanaisia lausuntoja Meksikosta tulevasta maahanmuutosta. Hän on nimittänyt tilannetta Yhdysvaltain etelärajalla kriisiksi ja invaasioksi (siirryt toiseen palveluun).

Meksikon ulkoministeri Marcelo Ebrard vastasi perjantaina illalla Trumpille Twitterin välityksellä, että Meksiko ei muuta toimintaansa uhkailun takia.

– Kysykää niiltä 1,5 miljoonalta amerikkalaiselta, jotka ovat valinneet Meksikon kotimaakseen. Se on suurin amerikkalaisyhteisö Yhdysvaltain ulkopuolella. Myös heille me olemme paras mahdollinen naapuri, Ebrard kirjoitti.

Lisää aiheesta:

Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla erotettiin perheistään tuhansia siirtolaislapsia luultua enemmän

Yle Meksikossa: Elier kulkee siirtolaiskaravaanin matkassa, koska haluaa pojalleen tulevaisuuden Yhdysvalloissa – "Naapurustossani myydään huumeita kuin karamelleja"