Uusin käänne maailman rikkaimman miehen Jeff Bezosin kiristystapauksessa – Hakkeroiko Saudi-Arabia hänen kännykkänsä?

National Enquirer -sanomalehti uhkasi julkaista Bezosin "intiimejä valokuvia".

Jeff Bezos
Jeff Bezos
Jeff BezosJim Watson / AFP

Maailman rikkaimman miehen Jeff Bezosin turvallisuuspäällikkö Gavin De Becker sanoo löytäneensä todisteita siitä, että Saudi-Arabia on saanut pääsyn Bezosin matkapuhelimeen ja päässyt sitä kautta käsiksi tämän yksityiseen materiaaliin.

Bezos joutui tammikuussa kohun keskelle, kun amerikkalainen National Enquirer -lehti julkaisi hänen ja hänen rakastajattarensa Lauren Sanchezin välisiä henkilökohtaisia tekstiviestejä.

Tämän jälkeen lehden omistaja alkoi Bezosin mukaan kiristää häntä "intiimien valokuvien" julkaisemisella. National Enquirer -lehden omistaja American Media Inc. on kiistänyt väitteet ja sanonut toimineensa laillisesti Bezos-uutisoinnissaan.

– Tutkijamme sekä useat asiantuntijat ovat erittäin varmoja siitä, että saudeilla oli pääsy Bezosin matkapuhelimeen ja että he saivat puhelimesta henkilökohtaisia tietoja, De Becker sanoo Daily Beast -verkkosivustolle kirjoittamassaan jutussa (siirryt toiseen palveluun).

De Becker myös väittää, että Saudi-Arabia on yrittänyt vahingoittaa Bezosia siitä asti kun tämän omistama The Washington Post -sanomalehti alkoi kirjoittaa toimittaja Jamal Khashoggin murhasta.

Saudiarabialainen Khashoggi oli Washington Postin kolumnisti ja arvosteli kovasanaisesti Saudi-Arabian nykyjohtoa.

Lue myös:

Maailman rikkain mies, Amazonin perustaja Jeff Bezos ja hänen vaimonsa eroavat

Amazon-johtaja Bezos syyttää sensaatiolehteä julkaisevaa yhtiötä kiristyksestä

Teiniäidin pojasta maailman rikkaimmaksi mieheksi – Jeff Bezos rakensi Amazonista imperiumin, seuraavaksi hän haluaa valloittaa avaruuden

Lähteet: Reuters

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus