1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tallinna

Tallinnan Viru-keskus ja kolme muuta kauppakeskusta tyhjennettiin, tilanne nyt ohi – Viron mediat: Evakuoinnin syynä pommiuhka

Viru-keskus sekä Viru-hotelli eristettiin poliisin toimesta, paikalla olleet suomalaiset kertovat.

Tallinna
Liikennettä Viru-hotellin edessä
Silja Massa / Yle

Tallinnan keskustassa sijaitseva Viru-ostoskeskus evakuoitiin aiemmin tänään pommiuhkan johdosta, kertoo virolainen Postimees-sanomalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Viron yleisradioyhtiön ERR:n (siirryt toiseen palveluun) ja Postimeesin mukaan myös kolme muuta ostoskeskusta, Kristiine ja the Rocca al Mare ja Arsenal saivat pommiuhkauksen sähköpostitse.

Poliisi eristi rakennukset, ja kaikissa keskuksissa kävi pommiryhmä.

Yhdestäkään ostoskeskuksesta ei löydetty pommia, Viron pohjoisen prefektuurin tiedottaja Barbara Lichtfeld kertoi toimittajille.

Viru-keskus avattiin uudelleen kello kolmen jälkeen iltapäivällä, kertoo uutissivusto Delfi (siirryt toiseen palveluun).

"Kaikki poistuivat rauhallisesti"

Sisällä ostoskeskuksessa ollut suomalainen Katriina Lamberg kertoo, että keskus tyhjennettiin puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä.

Lamberg kuuli suomeksi, viroksi ja englanniksi kuulutuksen, jossa asiakkaita vaadittiin poistumaan rakennuksesta välittömästi.

– Ostoskeskuksessa ei ollut silloin suurta määrää ihmisiä. Kaikki poistuivat paikalta rauhallisesti, Lamberg kertoo Yle Uutisille.

Hänen mukaansa alueella oli useita poliiseja ja ostoskeskuksen ympärille vedettiin poliisin eristysnauha.

Paikan päällä oleva Ylen toimittaja Minna Uusi-Eskola kertoi päivällä, että myös Viru-hotelli eristettiin, mutta avattiin sittemmin.

– Täällä oli useita epätietoisia suomalaisia turisteja, joiden laiva on lähdössä, mutta joiden laukut olivat sisällä hotellissa, hän kertoo.

Uusi-Eskola kertoi, että poliisi oli alkanut purkaa koko Viru-keskuksen eristystä.

Katukuvaa Viru-hotellin edustalta.
Minna Uusi-Eskola / Yle
Kuvaa Viru-hotellin edustalta.
Minna Uusi-Eskola / Yle
Ihmisiä Viru-hotellin edustalla.
Minna Uusi-Eskola / Yle
Lue seuraavaksi