Matkustajien epäillään harhautuneen terminaalin työmaalle Helsinki-Vantaalla ennen lentoa – koko kone turvatarkastettiin uudelleen

Matkustajat olivat jo sisällä lentokoneessa, kun tuli käsky tyhjentää kone ja mennä uudelleen turvatarkastukseen

Helsinki-Vantaan lentoasema
Matkustajia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
AOP

Matkustajien epäilty harhautuminen terminaalin työmaa-alueelle aiheutti lentokoneen turvatarkastamisen uudelleen sunnuntaiaamuna Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Finavialta kerrotaan, että muutaman henkilön epäillään jostain syystä päässeen käymään terminaalin työmaaseinien sisäpuolella ennen Amsterdamin aamulennolle tuloa. Epäily ilmeni valvontajärjestelmien perusteella siinä vaiheessa, kun matkustajat oli jo päästetty sisään lähtevään koneeseen.

Työmaa sijaitsee kyseisen terminaalin sisäpuolella. Ennen epäiltyä harhautumista matkustajat olivat tulleet turvatarkastuksen läpi normaalisti. Epäilyn vuoksi kone tyhjennettiin ja kaikki matkustajat ja myös kone turvatarkastettiin uudelleen.

– Lentokentän turvaprosesseihin kuuluu, että jos on epäilyskin siitä, että joku matkustaja olisi turvatarkastamaton tai päässyt käymään turvatarkastamattomalla alueella, niin silloin heti kaikki turvatarkastetaan uudelleen, sanoo viestintäpäällikkö Annika Kåla Finavialta.

Kåla sanoo, että lentokoneita on joskus aiemminkin jouduttu turvatarkastamaan uudelleen eri syistä. Vastaavaa tapausta, jossa matkustaja olisi päässyt työmaalle, ei hänen mukaansa kuitenkaan ole ollut.

Finnairin aamulento Amsterdamiin pääsi lopulta lähtemään toista tuntia myöhässä. Finavian mukaan tapaus ei vaikuttanut muihin lentoihin.