1. yle.fi
  2. Uutiset

Oppositio vei pormestarin paikan Ankarassa Turkin paikallisvaaleissa – Istanbulissa kaksi puoluetta julistautunut voittajaksi

AKP on pitänyt pormestarin paikkaa Ankarassa 25 vuoden ajan.

Turkki
Mansur Yavas ja hänen tyttärensä Armagan Yavas.
Opposition CHP-puolueen kaupunginjohtajaehdokas Mansur Yavas poseerasi tyttärensä Armagan Yavasin kanssa äänestyspaikalla Ankarassa.Adem Altan / AFP

Turkin pääoppositiopuolue CHP on vienyt pormestarin paikan Ankarassa Turkin paikallisvaaleissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Istanbulissa AKP:n ehdokas ja entinen pääministeri Binali Yildirim on julistautunut voittajaksi – samoin on tehnyt myös CHP:n Ekrem Imamoglu.

Imamoglu kertoi voittaneensa lähes 20 000 äänen erolla. Yildirim sen sijaan sanoi saaneensa 4000 ääntä enemmän kuin kilpailijansa.

Ankarassa opposition CHP-puolueen Mansur Yavas keräsi noin 51 prosenttia äänistä ja teki lähes neljän prosentin eron AKP:n Mehmet Özhasekiin.

Presidentti Recep Tayyip Erdoğanin puolue AKP on saamassa eniten ääniä kokonaisuudessaan Turkin paikallisvaaleissa. Sanomalehti Hürriyetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan AKP on saamassa 44,42 prosenttia koko maan äänistä, kun 99 prosenttia äänistä oli laskettu.¨Äänestysprosentti vaaleissa oli 84,52.

Neljä ihmistä on kuollut vaaleihin liittyvissä väkivaltaisuuksissa Turkin kaakkoisosissa.

Lisää aiheesta:

Turkissa Erdoğanin AKP uhkaa hävitä ensimmäiset vaalit vuosiin

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi