1. yle.fi
  2. Uutiset

Kodinkonekauppias vie palveluja sivukylille Sulkavalla: ”Yritetään panna vähän tuolle nettikaupalle kampoihin”

Sulkavan kunta on hyväksynyt yrityksen sosiaalipalveluiden tuottajaksi.

Sulkava
Tenho Kemppinen auton vierellä kahvinkeittimen kanssa.
Yrittäjä Tenho Kemppinen.Petri Vironen / Yle

Sulkavan palvelutarjonta laajenee huhtikuussa, kun yrittäjä Tenho Kemppinen aloittaa uudentyyppisen kauppa-autopalvelun paikkakunnalla.

Kemppinen on pyörittänyt lähes 30 vuotta Sulkavan TV- ja kodinkoneliikettä kirkonkylällä. Kilpailu lähikaupunkien markettien ja verkkokaupan puristuksessa on vain kiristynyt.

– Olen vuosia tätä pohtinut ja päätin nyt lopulta kokeilla ettei tarvitse vanhana harmitella, että eipäs tullut kokeiltua, Kemppinen tuumaa.

Yrittäjä kiertää Sulkavan maaseutukylien joka toinen viikko viitenä päivänä aikataulun mukaan. Pakettiautossa kulkee pienehkö valikoima yleisimpiä sähkötarvikkeita.

– Ajatus on, että sivukylillä asuu edelleen iäkkäitä asukkaita, jotka tarvitsevat apua vaikkapa palovaroittimen patterin vaihdossa. Käyn vaihtamassa patterin hinnalla. Toki voin samalla kysyä, että olisiko aika vaihtaa vanha jääkaappi joskus uuteen, mutta ostopakkoa ei missään tapauksessa ole.

Kemppinen laskee, että 2–4 asiakasta päivää kohti riittäisi kattamaan välittömät kustannukset. Alussa tietä tasoittaa EU-tuki. Sulkavan kunta on hyväksynyt yrityksen sosiaalipalveluiden tuottajaksi.

– Voin samalla reissulla kantaa asiakkaalle puut sisälle tai luoda lumet pihasta.

– Kyllä on tarkoitus panna vähän verkkokaupalle kampoihin. Jos saisi edes pienen siivun jäämään Sulkavalle, saataisiin pidettyä palvelut. Minulla on yksi työntekijä, ja meille molemmille ei riitä myymälässä työtä, Kemppinen tuumii.

Lue seuraavaksi