Räppäri Nipsey Hussle ammuttu Los Angelesissa – keskellä katua, monta laukausta

Hussle oli hieman aikaisemmin varoittanut vihollisistaan.

Nipsey Hussle
Nipsey Hussle
Nipsey HussleAOP

Rap-artisti Nipsey Hussle, 33, on ammuttu, vahvistaa Los Angelesin pormestari.

Hussle joutui ampujan uhriksi omistamansa Marathon Clothing -vaateliikkeen edustalla Los Angelesin eteläosassa. Ampuminen tapahtui keskellä päivää. Husslea kohti ammuttiin useita laukauksia. Ampumisessa haavoittui myös kaksi muuta henkilöä.

Ampuja on vielä toistaiseksi karkuteillä. Yhdysvaltalaismedioiden siteeraamien viranomaistietojen mukaan poliisi etsii noin parikymppistä miestä, jonka kerrotaan ampuneen Husslea ja paenneen sitten lähistöllä odottaneen auton kyydissä.

Hussle, omalta nimeltään Ermias Asghedom oli saanut nimeä musiikkimailmassa myymällä omia mixtapejaan kaupungin kaduilla. Hänen ensimmäinen virallinen albuminsa Victory Lap oli jo Grammy-gaalassa ehdolla parhaaksi rap-albumiksi.

Nipsey Hussle
Nipsey HussleAOP

Nipsey Hussle oli arvostettu ja kunnioitettu taiteilija. Surmapaikalle kokoontui heti paljon artistin ihailijoita ja sosiaalinen media on täyttynyt häntä surevista viesteistä.

Räppäri Snoop Dogg on julkaissut useamman päivityksen, joissa mm. muistellaan hänen ja Husslen yhteistyökuvioita. Laulaja Drake puolestaan kertoi, että hänellä ja Husslella oli suunniteilla yhteinen kappale kesäksi. Myös mm. laulaja Rihanna, näyttelijä Kevin Hart, koripalloilija LeBron James ja räppäri Wiz Khalifa julkaisivat surunvalitteluita.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Husslen tiedetään nuorempana olleen tiiviissä yhteyksissä yhteen Los Angelesin suurimmista Crips-jengeistä.

– Vahvat viholliset ovat siunaus, Hussle tviittasi vain muutamaa tuntia ennen kuolemaansa.

Päivitetty 1.4. klo 11.30: Lisätty surunvalittelupäivityksiä, Nipsey Husslen oma twiitti eiliseltä ja viranomaistietoja ampujan etsinnöistä.

Lähteet: AP, Reuters