Ensineuvon kiireellisen linjan puhelinnumero on nyt 116 117

Puhelinnumerot muuttuvat, koska sosiaali- ja terveydenhuollon päivystykseen rakennetaan kansallista ohjaus- ja neuvontapalvelua.

sairaanhoitopalvelut
Nainen tuijottaa älypuhelintaan.
Tiina Jutila / Yle

Sote-kuntayhtymä Essoten Ensineuvon kiireellisen linjan puhelinnumero on muuttunut. Huhtikuun alusta alkaen on voimassa kansallisen päivystysavun numero 116 117.

Numeroon soitetaan päivystyksellisissä sosiaali- ja terveysongelmissa, joissa ei ole kyse hätätilanteesta. Essote ohjeistaa soittamaan maksuttomaan ohjauspalvelun numeroon 116 117 ennen päivystykseen menoa.

Päivystyshoito tarkoittaa äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden edellyttämää välitöntä, yleensä alle vuorokauden kuluessa tarvittua arviointia ja hoitoa.

Puhelinnumerot muuttuvat, koska sosiaali- ja terveydenhuollon päivystykseen rakennetaan kansallista ohjaus- ja neuvontapalvelua.

Ensineuvon nykyinen numero 015 211 411 jatkaa ennallaan Mikkelin hyvinvointikeskuksella ja -asemilla Anttolassa, Ristiinassa, Haukivuorella ja Suomenniemellä Terveysneuvon ja ajanvarauksen numerona arkisin kello 8–16.

Kangasniemen, Juvan, Mäntyharjun, Puumalan, Pertunmaan ja Hirvensalmen päiväaikaiset numerot säilyvät entisellään.Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin soitetaan päivystysavun numeroon 116 117.

Lue myös:

Uusi valtakunnallinen päivystysnumero 116 117 laajenee koko maahan ensi vuonna – Mutta millaisissa tilanteissa siihen pitäisi soittaa?

Uusi päivystysapunumero 116 117 ruuhkautunut: Avun saa pahimmillaan vasta tuntien päästä – Hoitaja miettii, mitä soittajalle on tapahtunut, jos tämä ei enää vastaa