Köyhien asiaa ajava verkosto aloittaa toiminnan Keski-Suomessa

Kuka kuuntelee köyhää -verkosto on poliittisesti riippumaton.

köyhyys
Kolikoita kädellä.
Henrietta Hassinen / Yle

Kuka kuuntelee köyhää -verkosto on aloittanut toimintansa Keski-Suomessa. Toiminnan painopiste on Jyväskylässä, mutta tilaisuuksia pyritään toteuttamaan myös muilla paikkakunnilla.

Kuka kuuntelee köyhää -verkoston paikallisena taustayhteisönä toimii Jyvässeudun työllistämisyhdistys ry. Verkosto on sekä puoluepoliittisesti että aatteellisesti riippumaton yhden asian liike. Sen tarkoituksena on synnyttää keskustelua köyhyydestä ja esittää konkreettisia ehdotuksia köyhyyden vähentämiseksi. Tavoitteena on myös köyhien ihmisten voimaannuttaminen toimimaan omassa asiassaan ja heidän äänensä vahvistaminen yhteiskunnassa.

– Tässä olisi ideana se, että köyhät itse saisivat johtaa tätä projektia. Että se ei olisi se köyhyys, joka aina ja ikuisesti määrittää heitä, kertoo aluekoordinaattori Satu Kortelainen Jyvässeudun työllistämisyhdistyksestä.

Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto järjestää keskustelutilaisuuksia, joissa kohtaavat asianosaiset, erityisasiantuntijat sekä muut asiantuntijat ja päättäjät.

Keski-Suomen verkoston ensimmäisessä tilaisuudessa tänään kansalaiskeskus Matarassa köyhyyttä kokeneet eläkeläiset kertovat, miten rahan puute vaikuttaa heidän arkeensa ja millaisia parannuksia he toivovat elämäänsä. Paneelikeskustelussa mukana olevat kuuden puolueen eduskuntavaaliehdokkaat vastaavat, millä tavoin he kansanedustajina tarttuisivat eläkeläisten asiaan.

Kuka kuuntelee köyhää -verkosto on perustettu vuonna 2008. Vuonna 2018 alkoi kolmivuotinen Stea-rahoitteinen ”Köyhän ääni kuuluviin maakunnissa” -hanke, jonka tarkoituksena on juurruttaa verkoston toiminta Helsingin lisäksi myös muualle Suomeen.