Yle Tampere haastaa vaalitentissä nuoret eduskuntavaaliehdokkaat ilmasto- ja koulutusasioista

Yle Radio Suomen suuri Pirkanmaan vaalitentti järjestetään Ratinan kauppakeskuksen tapahtuma-aukiolla maanantaina 8.4. klo 18–20.

eduskuntavaalit
Yle Radio Suomen vaalitentin Pirkanmaalla juontavat Milla Madetoja ja Juha Kokkala.
Yle Radio Suomen vaalitentin Pirkanmaalla juontavat Milla Madetoja ja Juha Kokkala. Jussi Mansikka / Yle

Tentti lähetetään suorana Radio Suomi Tampereen taajuudella. Keskustelun näkökulma on vahvasti nuorten ajatuksissa, sillä kaikki panelistit ovat korkeintaan 30-vuotiaita.

Mukana tentissä ovat eduskuntapuolueiden ehdokkaat Juho Leppänen (kd.), Noora Tapio (vas.), Lauri Kopo (sin.), Ida Leino (kok.), Iiris Suomela (vihr.), Suvi Mäkeläinen (kesk.), Sofia Julin (sd.), Henri Häkkilä (ps.) ja Viljami Kaskiluoto (r.).

Tentin juontavat Radio Suomi Tampereen iltapäiväjuontaja Juha Kokkala ja Ylen alueuutisten ankkuri Milla Madetoja.

– Tentin isoja teemoja ovat muun muassa nuoria paljon huolettava ilmastonmuutos sekä koulutus- ja turvallisuuskysymykset, Juha Kokkala kertoo.

– Odotan ehdokkailta rohkeita ajatuksia ja avauksia. Uskon, että saamme aikaan lennokasta keskustelua, joka välittyy hyvin radion kautta kuuntelijoille. Toivottavasti myös paikan päällä oleva yleisö osallistuu keskusteluun aktiivisesti, Madetoja sanoo.

Pienpuolueiden ja poliittisten liikkeiden vaalitentti jo perjantaina

Pirkanmaan pienpuolueiden ja poliittisten liikkeiden vaalitentti on jo perjantaina 5.4. Radio Suomi Tampereen taajuudella. Vaaliasiaa on silloin luvassa klo 8.15–10.00.

Mukana ovat eduskuntavaaliehdokkaat Jarmo Ekman (ipu), Timo Lahdenmäki (ktp.), Sakari Tikander (lib.), Marjo Simpura (liik.), Harri Kivistö (pp.), Mikko Vapa (tl.), Tuula Komsi (kp.), Olli Heikkilä (ske.), Jaakko Perttunen (eop.), Minna Karvonen (fp.) ja Petra Packalen (komm.).

Tentin juontavat Radio Suomi Tampereen toimittaja Mari Vesanummi ja aamujuontaja Maria Salovaara.

Radio Suomi Tampereen aamurepo ja -juontaja
Mari Vesanummi ja Maria Salovaara (oik.).Jussi Mansikka / Yle

Muuta Ylen vaaliohjelmaa

  • Pirkanmaan eduskuntavaaliasetelmista kuullaan myös valtakunnallisessa Ylen vaalikierros-lähetyksessä lauantaina 6.4. klo 10.45 alkaen (Areena).
  • Vaaliviikolla 8.–12.4. vaaliohjelmaa Radio Suomen lähetyksissä Tampereen keskustorilta klo 6–10 ja klo 14–18.
  • Tulosillan 14.4. suora lähetys Radio Suomessa klo 19.50 alkaen. Pirkanmaan vaaliasiantuntijana studiossa on politiikan tutkija Aino Tiihonen Tampereen Yliopistosta. Vaalilähetyksen juontavat Anna Sirén ja Katri Tapola. Vaaleja seurataan tiiviisti myös TV1:ssä ja verkossa osoitteessa yle.fi.
  • Katso myös Vaalisohva-ohjelmat.
  • Ylen vaalisisällöt Areenassa yle.fi/vaalit

Lue lisää:

Analyysi: Pirkanmaalla on kova halu saada oma ministeri – Kuka katkaisee kuivan kauden?

Piirakka kuplii uunissa oudosti, ovella on kaksi tuntematonta poliitikkoa ja kamera käy – Nyt katsottavissa oleva Yle Vaalisohva yllättää