Hyppää sisältöön

Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoor eroaa – ei nauti päättäjien luottamusta

Kunnanvaltuusto äänesti kunnanjohtajan luottamuksesta.

Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoor eroaa.

Kunnanvaltuusto äänesti maanantai-iltana kunnanjohtajan luottamuksesta. Stoor ei nauti päättäjien luottamusta äänin 19-2. Näin ollen Stoor irtisanoutuu viikon takaisen ilmoituksensa mukaisesti.

SDP:n Pekka Purtilo ja samaa puoluetta edustava varavaltuutettu Jari Kahelin äänestivät Stoorin luottamuksen puolesta. Purtilo piti myös asian käsittelyn aikana ainoan puheenvuoron, jossa hän kyseenalaisti epäluottamuksen.

Purtilo kertoi kokouksen jälkeen Ylelle, että hänelle ei ole kerrottu todella painavia epäluottamukseen johtavia syitä.

– Luulen, että osa epäluottamuslauseeseen nimensä laittaneista valtuutuista ei tiennyt asiasta. Minäkään en tiennyt tarkkaan, myös kunnanhallituksessa oleva Purtilo sanoi Ylelle kokouksen jälkeen.

Lemin kunnanjohtajan tilanne kiinnosti kuntalaisia. Kunnanvaltuuston kokouspaikka koulukeskuksen auditoriossa oli ääriään myöten täynnä 1. huhtikuuta 2019. Kuva: Riitta Väisänen/Yle

"Työnantaja ei lähde riepottelemaan syitä julkisuudessa"

Myös kuntalaiset ovat olleet kiinnostuneita epäluottamuksen syistä ja niitä on yrittänyt selvittää mediakin. Lemin kunnanvaltuuston puheenjohtajan Veli-Pekka Okon (kok.) mukaan työnantajan tehtävä ei ole riepotella syitä julkisuudessa.

– Kun joku irtisanoutuu itse niin työnantaja hyvin, hyvin harvoin lähtee niitä syitä julkisuudessa riepottelemaan, Okko toteaa.

Okon mukaan päättäjät ovat keskustelleet Stoorin kanssa useita kertoja hänen toiminnastaan pitkällä aikavälillä. Niin kehityskeskusteluissa kuin muuten.

– Osalle tuli mitta nyt täyteen. Ei nähtävästi kaikille, Okko sanoo.

Virkavapaalla ollut Stoor ei ole halunnut kommentoida tilannetta. Hän ei myöskään osallistunut kunnanvaltuuston kokoukseen.

Stoorin työvelvoite päättyi heti

Jussi Stoor ilmoitti viikko sitten eroavansa, jos hän ei nauti valtuuston luottamusta. Hän oli saanut tiedon epäluottamuksesta muutama päivä aiemmin.

Kunnanvaltuusto vapautti Stoorin virkatehtävistä välittömästi. Irtisanomisaika alkaa huomenna tiistaina ja päättyy 15. huhtikuuta. Ero astuu voimaan 16. huhtikuuta.

Stoor saa erotessaan kahdeksan kuukauden palkkaa vastaavan erokorvauksen.

Jussi Stoor aloitti työnsä Lemin kunnanjohtajana vuonna 2015.

Lemin hallinto- ja talousjohtaja Johanna Mäkelä toimii virkaa tekevänä kunnanjohtajana toistaiseksi.

Kunnavaltuuston puheenjohtajan Veli-Pekka Okon mukaan kunnassa ei ole vielä keskusteltu, miten kunnanjohtaja-asiassa edetään.

– Paikka tulee mahdollisesti hakuun tässä kevään aikana, Okko pohtii.

.
.