Savukoski näytti alustavaa vihreää valoa vanhusten palvelujen yksityistämiselle

Pelkosenniemen ja Savukosken yhteinen kuntayhtymä haluaa kilpailuttaa tarveydenhuollon ja vanhusten palvelut.

Vanhusten palvelut
Anna-Liisa Ylä-Pärtti / vanhusten hoito / Vanhemmista vanhimmat / Tampere / 19.10.2017
Savukoski haluaa kilpailuttaa vanhusten palvelut terveyspalvelujen lisäksi. Pelkosenniemi ei ole vielä käsitellyt asiaa.Jouni Immonen / Yle

SavukoskiSavukosken kunta päätti laittaa vanhusten palvelut mukaan kilpailutukseen yksityisille yrityksille. Kunta on jo aiemmin päättänyt, että Pelkosenniemen ja Savukosken yhteinen terveyspalvelujen kuntayhtymä voi kilpailuttaa terveydenhoidon palvelujen järjestämisen.

Nyt kunnanhallitus päätti, että tarjouskilpailuun voidaan ottaa mukaan myös muun muassa vanhusten kotipalvelu ja kotihoito. Kunnan vastuulle jäisivät enää vain niin sanotut viranomaistoiminnot.

Pelkosenniemen ja Savukosken kuntayhtymä valmistelee tarjouskilpailua kuntien sote-palveluista yhdessä konsulttiyhtiö Perlaconin kanssa.

Pelkosenniemen kunta ei ole vielä käsitellyt sitä, haluaako sekin vanhusten palvelut mukaan kuntayhtymän tarjouskilpailuun. Monille kuntapäättäjille asia oli aivan uusi vielä maaliskuun lopulla.

Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä huolehtii nykyisellään kuntien perusterveydenhuollosta. Kuntayhtymällä on on terveyskeskus vuodeosastoineen Pelkosenniemellä ja terveysasema Savukoskella. Vakituisia työntekijöitä on yli 50.