Maakuntalehtien kannatuskysely: SDP voittamassa ja keskusta häviämässä kaksi paikkaa Savo-Karjalassa

Lyhyet
Äänestyslappu pudotetaan uurnaan.
Pekka Autio / Yle

SDP on eduskuntavaalien voittaja Savo-Karjalan vaalipiirissä, ennustaa maakuntalehtien tekemä kannatuskysely (siirryt toiseen palveluun).

Savon Sanomien ja Karjalaisen teettämän kyselyn mukaan SDP saa vaalipiirin viidestätoista kansanedustajan paikasta neljä, mikä tuplaisi puolueen edustajien määrän.

Keskusta menettäisi kaksi paikkaa ja saisi neljä kansanedustajaa. Puolueen 24:n prosentin kannatusennuste merkitsisi kahdeksan prosenttiyksikön pudotusta edellisistä eduskuntavaaleista.

Kolmosena oleva Perussuomalaiset keräisi 15:n prosentin kannatuksen ja menettäisi yhden nykyisestä kolmesta paikasta.

Kokoomuksen kannatus on samalla runsaan yhdentoista prosentin tasolla kuin neljä vuotta sitten. Sillä puolue säilyttäisi kaksi kansanedustajan paikkaa.

Vihreiden kannatus on noussut lähes kaksi ja puoli prosenttiyksikköä runsaaseen yhdeksään prosenttiin. Myös Vasemmistoliitto on nostanut kannatustaan lähes kaksi prosenttiyksikköä vajaaseen kahdeksaan prosenttiin. Molemmat saisivat edelleen yhden paikan, kuten myös kristillisdemokraatit.

Sinisen tulevaisuuden osuudeksi äänistä ennustetaan alle kahta prosenttia, millä puolue jäisi ilman kansanedustajan paikkaa Savo-Karjalassa.