Hyppää sisältöön

Epäluottamuksen syy jäi epäselväksi Lemin eroavalle kunnanjohtajalle: "Se on sitä kunnallispolitiikkaa"

Työnsä jättävä kunnanjohtaja Jussi Stoor sanoo, että hänen epäluottamuksensa syillä ei tässä vaiheessa ole enää merkitystä.

Epäluottamuksen vuoksi irtisanoutunut Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoor on aloittanut uuden työn hakemisen. Kuva: Elli Sormunen / Yle

Lemin kunnanjohtajan tehtävät jättänyt Jussi Stoor ei edelleenkään tiedä epäluottamuksensa syitä.

Kunnanvaltuusto totesi maanantaina äänin 19-2, ettei Stoor nauti päättäjien luottamusta. Näin ollen Stoor irtisanoutuu.

– Äänestystulos ei tullut enää tässä vaiheessa yllätyksenä, vaan osasin jo odottaa sitä, tiistaiaamuna tavoitettu Stoor sanoo.

Stoorin irtisanomisaika alkoi tänään tiistaina ja irtisanoutuminen astuu voimaan 16. huhtikuuta. Valtusto vapautti hänet virkatehtävistä välittömästi.

Stoor olisi halunnut jatkaa Lemin kunnanjohtajana, koska on pitänyt työstään. Hän aloitti työt Lemillä vuonna 2015.

– Lemi on hyvä kunta ja siellä on mukavia kuntalaisia.

Lemin kunnanhallituksen ja -valtuuston mukaan Stoorin kanssa oli jo pidemmän aikaa käyty keskusteluja siitä, että kaikki ei ole kunnossa.

Stoor itse kertoo saaneensa tiedon epäluottamuksesta 22. maaliskuuta. Sitä ennen hän oli käynyt kehityskeskustelunsa helmikuussa.

Hänen työnsä painopistealueet oli jo hyväksytty kunnanvaltuustossa. Niissä ei hänen mukaansa ilmennyt mitään sellaista, mikä olisi viitannut epäluottamukseen.

– Ei minullekaan ole kauheasti niitä syitä sinänsä avattu. Valtuusto jos päättää kunnanjohtajan vaihtaa, niin niin tapahtuu, Stoor sanoo.

Hän myöntää, että on ollut asioista välillä eri mieltä talousvaikeuksissa kamppailevan Lemin valtuutettujen kanssa, mutta hänen mielestään se on tavallista kunnallishallintoa.

– En ole riidoissa kenekään kanssa, Stoor lisää.

Kunnanjohtaja Jussi Stoorin luottamusäänestys kiinnosti lemiläisiä. Kuva: Riitta Väisänen/Yle

"Ei haittaavia lausuntoja puolin eikä toisin"

Jussi Stoor kertoo, että Lemin kunnanvaltuuston kanssa on eron yhteydessä sovittu, "ettei haittaavia lausuntoja anneta puolin eikä toisin".

– Mutta ei tässä mitään salaista ole. Voin selkä suorassa kulkeä kylällä, että en ole tehnyt mitään väärin, Stoor sanoo.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Okko (kok.) totesi maanantaina valtuuston kokouksen yhteydessä, että työnantaja ei lähde riepottelemaan epäluottamuksen syitä, sillä kunnanjohtaja irtisanoutui itse.

Jussi Stoor, keneltä sitten olisi sopivaa kysyä syytä epäluottamukseen?

– Jaa-a, sen kun tietäisi. Luottamushenkilöillähän se tieto varmaankin on, mitä siellä takana on. Tiedä sitten, tuleeko mitään sen tarkempaa, Stoor sanoo.

Haluaisitko tietää, miksi kävi näin?

– Ei sillä välttämättä ole tässä vaiheessa merkitystä. Valtuusto jos on sitä mieltä, että kunnanjohtaja saa väistyä, niin niinhän siinä tapahtuu. Se on sitä kunnallispolitiikkaa, Stoor toteaa.

Jussi Stoorin jatkon puolesta kerättiin nimiä Lemillä, vaikka se ei hänen jatkoaan pelastanutkaan. Hän kertoo saaneensa kuntalaisilta runsaasti positiivisia viestejä. Tuki tuntuu hyvältä.

– Koko eilisillan on satanut viestejä, ja tänäänkin. Kuntalaiset kuitenkin luottavat minuun. Tehtävässä on siinä mielessä onnistuttu, Stoor sanoo.

Hän kertoo jo selanneensa työpaikkailmoituksia. Työn etsintä alkaa ainakin tässä vaiheessa Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueelta.

– Ei muuta kuin uutta työtä vain etsimään. Nyt on aikaa miettiä, mitä isona tekisi, Stoor sanoo.

.
.