Hyppää sisältöön

Teräsrunkoisten PVC-hallien kantavissa rakenteissa puutteita – Tukes selvittää turvallisuutta

Erityisen tarkasti käydään läpi kaikki laajarunkoiset hallit ja ratsastusmaneesit.

Tukes

Teräsrunkoisten PVC-hallien kantavissa rakenteissa on havaittu rakennesuunnittelusta johtuvia puutteita, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Tukesin erityisessä (siirryt toiseen palveluun) syynissä ovat laajarunkoiset, ristikon jänneväliltään noin 20 metriset hallit ja ratsastusmaneesit.

– Todettiin, että nämä hallit ovat semmoisia, mihin meidän kannattaa kiinnittää enemmän huomiota ja ottaa niitä tarkastuksen alle, kertoo Tukesin ylitarkastaja Petri Kulmala.

Kulmalan mukaan Tukes tekee aluksi asiakirjavalvontaa ja katsoo onko kyseisillä valmistajilla ja maahantuojilla esimerkiksi CE-merkintä-asiakirjat kunnossa. Tietojen perusteella Tukes ottaa tarkempaan tarkastukseen jo rakennettuja kohteita.

Hallien omistajien ei tarvitse tässä vaiheessa tehdä mitään.

Nyt tehtävät tarkastukset juontavat vajaan kahden vuoden takaisiin tarkastuksiin, joita tehtiin juuri PVC-katteisiin teräsrunkohalleihin. Samaan aikaan oli niitä ns. korato-halleihin, joissa oli lujuuspuutteita kantavissa teräsrakenteissa. Selvityksiin lähdettiin halleista tehtyjen ilmoitusten perusteella.

Valvonnan kohteena on noin 30 halleja valmistavaa yritystä tai maahantuojaa.

Kulmalan mukaan tällaisia halleja on Suomessa satoja, mahdollisesti jopa tuhansia.