1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaikki katsottavien listalta pudonneet ohjelmat näkyvät jälleen Yle Areenassa

Viikonlopun aikana tehdyt tekniset päivitykset tv:n julkaisujärjestelmässä pudottivat Yle Areenasta kymmeniä, torstaista lähtien julkaistuja ohjelmia pois katsottavien listalta.

Yle Areena
Eduskuntavaalit Areenassa
Yle

Kaikki katsottavien listalta teknisen vian takia pudonneet ohjelmat näkyvät jälleen Yle Areenassa. Viimeisetkin ohjelmat palautettiin palveluun tänään tiistaina. Suurin osa ohjelmista saatiin palautettua jo maanantaina.

Tekninen vika pudotti viikonloppuna Yle Areenasta kymmeniä, torstaista lähtien julkaistuja ohjelmia pois katsottavien listalta.

Vian takia muun muassa perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon torstainen vaalitentti hävisi katselusta sunnuntaina. Tentti saatiin palautettua palveluun jo muutaman tunnin kuluttua.

Lisäksi viikonlopun suosikkiohjelmista esimerkiksi Vera Stanhopen, Avaran luonnon, Flinkkilä&Tastulan sekä Oktonauttien viikonloppuna esitetyt jaksot eivät sunnuntai-iltana olleet enää katsottavissa.

Yle Areenan palvelukehitystiimin palvelupäällikkö Kari Haakana kertoo, että ongelmat alkoivat kun tv:n julkaisujärjestelmää päivitettiin koko viikonlopun ajan. Julkaisujärjestelmän ja Areenan viestiliikenne oli koko sen ajan kiinni.

Viestiliikenne avattiin uudelleen sunnuntaina kello 17.30. Haakanan mukaan pian huomattiin, että viestiliikenne ei toimi oikein. Sen jälkeen havaittiin, että merkittävä osa Areenan ohjelmista, jotka oli julkaistu torstain ja sunnuntain välisenä aikana, olivat poistuneet julkaisusta.

– Tv:n julkaisujärjestelmässä oli tehty sellaisia muutoksia, että aiemmin julkaisun päättymisajan kertova kenttä olikin nyt ohjelman live-esityksen päättymisaika.

Käytännössä tämä tarkoitti Haakanan mukaan sitä, että esimerkiksi ohjelma, joka esitettiin TV2:ssa lauantaina kello 15 ja joka loppui kello 15.30 ja jonka piti olla Areenassa katsottavissa 80 vuotta ja 9 kuukautta, olikin katseltavissa vain lauantaihin kello 15.30:een asti.

Haakana kertoo, että ohjelmien palauttaminen vaati useampien ihmisten työn sunnuntaina ja maanantaina.

– Se oli iso logistinen operaatio, koska palautettavia ohjelmia oli paljon. Lisäksi tähän liittyi myös muita tv:n julkaisujärjestelmän päivitykseen liittyneitä töitä, joita Areenassa jouduttiin tekemään.

Haakana on kirjoittanut Yle Areenan viikonlopun julkaisuongelmista myös blogissaan.

Lue myös:

Kaikki tähänastiset vaalitentit nyt näkyvissä Areenassa – Osa ohjelmista palautuu maanantaina

Lue seuraavaksi