Hyppää sisältöön

Poliisi tutkii kahta epäiltyä lapsiin kohdistunutta seksuaalitekoa Tampereella – molemmissa tapauksissa kohteena alakouluikäinen tyttö

Tapausten epäillään sattuneen Tesomalla ja Kalkussa.

Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii kahta erillistä tiistaina 2. huhtikuuta tapahtunutta epäiltyä lapsiin kohdistunutta seksuaalitekoa.

Ensimmäisen teon epäillään tapahtuneen aamulla hieman ennen kello kahdeksaa Kalkussa ja toisen noin kello 15.30 Tesomalla. Molemmissa tapauksissa kohteena on ollut alakouluikäinen tyttö.

Tapausten tutkinnassa selvitetään tapahtumien kulkua sekä myös sitä, onko tapahtumilla yhteyttä toisiinsa. Poliisin mukaan tutkinta on aivan alkuvaiheessa.

– Emme voi tässä vaiheessa tarkentaa minkälainen ja minkä vakaavuusasteen epäilty teko on kyseessä, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Joni Länsipuro.

Poliisi ei voi tutkinnan tässä vaiheessa yksilöidä myöskään epäiltyä tekopaikkaa tai sitä, ovatko henkilöt tunteet toisensa entuudestaan.

Tapaukset on kirjattu nimikkeellä raiskausrikos. Länsipuron mukaan nimike saattaa vielä muuttua.

– Se voi olla mikä tahansa seksuaalirikoksen kategorioista. Ensin pitää selvittää, mitä on tapahtunut, Länsipuro sanoo.

Ketään ei ole kiinniotettuna

Poliisi ei ota kantaa siihen, etsitäänkö kahta vai yhtä tekijää.

– Teot ovat tapahtuneet varsin eri aikaan. Nyt selvitetään, olisiko kyseessä kaksi vai yksi tekijää, Länsipuro sanoo.

Poliisin mukaan tutkinnassa ei ole tullut esiin sellaista, että lasten kanssa olisi syytä poikkeukselliseen varovaisuuteen tai yleisempään huoleen tai pelkoon.

– Poliisi korostaa, että tavanomainen varovaisuus tulee ottaa huomioon, kun alakouluikäiset lapset kulkevat yksin kaupungilla tai kodin ulkopuolella. Mutta tämän asian tutkinnassa ei ole tullut ilmi mitään sellaista, mistä pitäisi erityisesti varoittaa vanhempia tai lapsia, ja mikäli tällaista tulee, poliisi tiedottaa lisää, Länsipuro sanoo.

Poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Tampereen kaupungin kanssa asian selvittämiseksi.

– Teemme kaikkemme epäiltyjen rikosten selvittämiseksi. Tiedotamme lisää heti kun mahdollista, viimeistään huomenna kello 14.00, Länsipuro sanoo.

– Meillä ei ole mahdollisuutta kommentoida epäiltyjä rikoksia tässä vaiheessa yhtään enempää, koska tutkinta on alussa ja kaikki aika käytetään tutkinnallisiin toimenpiteisiin.

Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Jouni Perttula sanoo, että kaupungille on tullut tieto tapahtuneesta tiistaina. Kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa.

– Tutkinnallisista syistä tapauksien tiedotusvastuu on poliisilla, Perttula sanoo.

Ainakin Tesoman koulun vanhemmille on tullut Helmi-viesti tapahtuneesta.