Vanhaa kivinavettaa remontoidaan ravintolaksi Anjalassa – valtio myönsi rakennustöihin miljoonan euron avustuksen

Vanhaan kivinavettaan rakennetaan lokakuuhun mennessä uudet tilat Nuorisokeskus Anjalan käyttöön.

nuorisotyö
Kivinavettaan valettiin lattiaa maaliskuussa 2019.
Juulia Tillaeus / Yle

Nuorisokeskus Anjalan käytössä olevan kivinavetan korjaustöihin on saatu noin miljoonan euron avustus.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ravintola- ja vastaanottorakennuksen rakentamiseen 1,01 miljoonaa euroa. Ankkapurhan kulttuuripuiston alueella sijaitsevaan vanhaan kivinavettaan saneerataan uusi keittiö, ravintolatila sekä toimisto- ja kokoustilaa.

Saneerauksen jälkeen nuorisokeskus saa esteettömät tilat, ja vielä nykyisin kolmessa eri rakennuksessa olleet toiminnot siirretään yhteen paikkaan.

Korjaus- ja rakennustyöt aloitettiin viime vuoden lopulla. Arvio on, että uudet tilat ovat valmiit lokakuussa.

Tuntuva avustus

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jo aiemmin tukenut muutostöiden suunnittelua. Yhteensä kivinavetan korjaushanke on saanut valtion tukea lähes 2,2 miljoonaa euroa.

Ministeriön avustukset kattavat lähes 68 prosenttia kokonaiskustannuksista. Avustussumman maksimimäärä on 70 prosenttia kokonaiskustannuksista.

– Voi vain olla kiitollinen, miten avokätisesti valtio tukee lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan kehittämistä, suunnittelupäällikkö Risto Mikkola Kouvolan kaupungilta sanoo.

Samalla avustus pienentää nuorisokeskuksen kaupungille maksamaa pääomavuokraa, jolloin rahaa jää enemmän nuoriin kohdistuvanaan toimintanaan.

Kouvola omistaa kivinavetan. Kaupunki vuokraa tilat pitkäaikaisella sopimuksella nuorisokeskukselle.

Nuorisokeskus Anjala järjestää lasten ja nuorten leirejä, retkiä, tapahtumia ja koulutuspäiviä. Ankkapurhan kulttuuripuistossa on myös esimerkiksi Anjalan kartano. Ensi kesänä kulttuuripuisto on yksi Kouvolan Asuntomessujen oheiskohteista.