Jääkiekkoilija Jenni Hiirikoski tekee jääkiekkohistoriaa torstaina: ohittaa Raimo Helmisen otteluiden määrässä

Maajoukkueen kapteeni Jenni Hiirikoskesta tulee torstaina eniten maajoukkuepaidassa otteluja pelannut jääkiekkoilija.

Jenni Hiirikoski
Jenni Hiirikoski
Jenni Hiirikoski

Raimo Helminen on pitänyt hallussaan 331 maaottelupelillä ennätystä tähän asti. Hiirikoskelle torstain ottelu tulee olemaan peli numero 332 maajoukkuepaidassa.

– Hienolta tuntuu. En olisi uskonut, että kun aloitin leijonauran, että tämmöinenkin päivä tulee. Ylpeänä saa Suomi-paidan vetää ylleen ja se on myös pieni spesiaali hetki itselle.

Helmisen tavoin myös Hiirikoski on Ilveksen kasvatteja. Jenni Hiirikoski ei suostunut Puoli seitsemän -lähetyksessä paljastamaan, aikooko itse olla yhteydessä aiheesta Raimo Helmiseen.

– Katsotaan, kuului vastaus Mikko Kekäläisen kysymykseen yhteydenottamisesta.

Pakohuoneessa yhteishenkeä kasvattamassa

Kiekkokaukalossa Jenni Hiirikoski on puolustaja ja samalla yksi Suomen ehdottomista avainpelaajista torstaina Espoossa alkavissa jääkiekon MM-kisoissa. Suomen joukkue aloittaa MM-kisaurakkansa naisten jääkiekon mahtimaan Yhdysvaltojen kohtaamisella. Kotikisat tuovat toki kisoihin yhden hienon elementin lisää.

– Se on ihan spesiaali asia, että saadaan kotona pelata. Ja kotiyleisön tuki, ystävät ja perheet vielä kannustamassa, niin uskon että siitä saa lisää energiaa ja voimaa.

Joukkueen valmistautumiseen on kuulunut tärkeänä osana myös tiimin yhteishengen rakentaminen.

– Me tehdään yhdessä asioita. Esimerkiksi eilen käytiin kokeilemassa, että päästäänkö pakohuoneesta pois.

"En päässytkään tämän pidemmälle"

Uransa aikana Jenni Hiirikosken on ehtinyt kokea monenlaisia tilanteita ja nähdä myös naisjääkiekon arvostuksen muuttumista asteittain parempaan suuntaan. Vuonna 2006 hän kuitenkin joutui totaalisesti pysähtymään ylikunnon myötä.

Tällä hetkellä hän näkee tuossa tilanteessa ja siitä seuranneessa kymmenen kuukauden toipumisessa olleen paljon myös hyvää.

– Se oli varmaan sellainen tie, joka itse oli käytävä, jotta edelleen olen ja pelaan. Luonne on sellainen, niin kauan mennään kun henki pihisee.

Toipuminen opetti Hiirikoskelle etenkin omasta asenteesta ja pettymyksistä elämässä.

– Jollain tavalla koin, että olin pettänyt kaikki ihmiset, jotka muhun olivat uskoneet ja tehneet mun eteen töitä. En päässytkään tämän pidemmälle.

– Oon oppinut kuuntelemaan omaa kroppaani, joka on tässä lajissa ja kaikessa urheilussa se tärkein työväline. Osaan välillä huilata.

Jääkiekkoilija Jenni Hiirikoski meni ylikuntoon vuonna 2006. Nykypäivänä hän näkee pysäyttävässä kokemuksessa hyviä puolia koko uransa kannalta.