Näin jihadistit toimivat Suomessa, sisäministeriö julkistaa tilaamansa tutkimukset – Yle näyttää suorana kello 9.55

Sisäministeriön mukaan jihadistien toiminta Suomessa on ollut pitkään olematonta, mutta 2010-luvulla tilanne on muuttunut.

ääriliikkeet
Terrorismin tutkija, yliopistonlehtori Leena Malkki (vas.), jihadismiin erikoistunut tutkija Juha Saarinen ja Helsingin yliopiston tutkija Matti Pohjonen sisäministeriön tiedotustilaisuudessa Helsingissä.
Tutkijat Leena Malkki, Juha Saarinen ja Matti Pohjonen ovat huomanneet, että viestien tutkiminen on hankalaa. Jihadistien viestiminen on siirtynyt pimeisiin verkkoihin. Facebook-profiileja ja Twitter-tilejä on myös poistettu.

Millaista jihadistista toimintaa Suomessa on ollut tällä vuosikymmenellä?

Sisäministeriö lupaa siihen lisävalaistusta tänään torstaina, kun se julkistaa kaksi Helsingin yliopistolta tilaamansa tutkimusta jihadistien toiminnasta.

Jihadistien liikehdinnän lisäksi tutkimuksissa on selvitetty, miten jihadistit ovat kohdistaneet verkkoviestintää Suomeen. Tutkimuksissa annetaan myös arvio, millaiselta tulevaisuus voi näyttää.

Tiedotustilaisuudessa tutkimusta esittelevät yliopistonlehtori Leena Malkki, tutkija Juha Saarinen ja yliopistotutkija Matti Pohjonen.

Lisää aiheesta:

Isisin vierastaistelijoiden paluu piinaa Eurooppaa – Mitä tehdä mahdollisesti raskaisiin rikoksiin syyllistyneille ja heidän perheilleen?

Isisin kalifaatista kotiin haikaileva "Sanna" videolla: "Pystyn elämään normaalia elämää Suomessa"

Suomen vankiloissa on ainakin yksi terroristi ja mahdollisesti kymmeniä radikalisoituneita – Rikosseuraamuslaitos heräsi ongelmaan ja perusti erikoisryhmän

Jouni palasi Syyriasta hengissä, naisten epäiltiin värvänneen lapsensa – Ylen selvitys paljastaa, millaisia ovat terrorismitutkinnat Suomessa