Patria siirtää lentäjäkoulutusta Espanjaan – koskee kymmeniä oppilaita

Patria ei niele Finavian korotuksia laskeutumismaksuihin.

Lentokoulutus
Patria Tampere.
Rolf Granqvist / Yle

Patria-konserni siirtää osan ammattilentäjien koulutuksesta Suomesta Espanjan Cordobaan. Yhtiö lopettaa kesällä Tampere-Pirkkalassa annettavan ensivaiheen alkeislentokoulutuksen.

Ensimmäisenä Espanjassa aloittavat opiskelun lentoyhtiö Norran palvelukseen tulevat uudet lentäjät.

– Pyrimme pitämään siellä kerrallaan joitakin kymmeniä oppilaita, sanoo Patrian lentokoulutuksesta vastaava johtaja Jyrki Myyryläinen Ylelle.

Syynä lentokoulutuksen siirtämiseen on oppilasmäärien lisääntyminen ja lentoasemia ylläpitävän Finavian tekemät korotukset laskeutumismaksuihin.

Yksi laskeutuminen maksaa nyt viitisenkymmentä euroa. Koulutuksen alkuvaiheessa laskeutumisia ja nousuja tulee runsaasti.

– Sillä oli merkittävä vaikutus koulutuksen kokonaishintaan. Se oli osa kokonaisratkaisua, kun harkittiin, millä voidaan turvata kotimainen ammattilentäjien koulutus Suomessa, kertoo Patrian lentokoulutuksesta vastaava johtaja Jyrki Myyryläinen.

Yhdeksi siirron syyksi Patria mainitsee myös Espanjan sään. Se mahdollistaa ympärivuotisen koulutuksen, jolloin kursseja voidaan järjestää enemmän kuin Suomessa.

Espanjaan siirtyminen ansiosta koulutusta voidaan myös lisätä. Koulutuksesta on tulossa tärkeä vientituote Patrialle.

Patrialle jää Tampereelle teoria- ja simulaattorikoulutus sekä kaksimoottorisilla koneilla annettava vaativampi monimoottorikoulutus.