Mikkelin kaupunginhallitus haluaa kansanedustaja-valtuutetulta selvityksen mielipidekirjoituksestaan korruptiosta

Kansanedustaja, kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Satu Taavitsainen (sd.) kirjoitti yleisönosastolle kuntalaisten epäilevän Mikkelin kaupungin teknisen toimen toimintaa. Samassa kirjoituksessa hän pui rakenteellista korruptiota.

mielipidekirjoitukset
Satu Taavitsainen
Jarno Kuusinen / AOP

Mikkelin kaupunginhallitus haluaa Satu Taavitsaiselta selvityksen hänen kirjoituksestaan (siirryt toiseen palveluun) Länsi-Savon yleisönosastolla 27.3. Taavitsainen julkaisi saman kirjoituksen myös Facebook-seinällään sekä blogissaan.

Taavitsainen kirjoittaa, että kuntalaisten, että mikkeliläisten kuntalaisten ja yrittäjien luottamusta kaupungin maankäytön suunnitteluun, tonttien myyntiin ja poikkeamislupien ja rakennuslupien myöntämiseen on viime vuosien aikana vahingoitettu ja viittaa muutamiin toteutettuihin tai vireillä oleviin rakennushankkeisiin.

– Kaupunginhallituksen yksimielisellä päätöksellä halutaan selvitys tästä, sillä kirjoituksen mukaan kaupungin luottamushenkilöä on painostettu ja peloteltu muun muassa taloudellisella seuraamuksella, toteaa kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Kirsi Olkkonen (kesk.). Olkkonen toimi maanantaisen kokouksen puheenjohtajana.

Taavitsaisella on aikaa selvityksen tekemiseen (siirryt toiseen palveluun) (mikkeli.fi) 15.4. saakka. Aikaraja sijoittuu vaalien jälkeiseen aikaan.

– Tämä ei ole millään lailla vaaleihin liittyvä asia. Tämä on normaalia kaupungin päätöksentekoa. Selvityksen jälkeen meidän pitää katsoa, millaisiin toimenpiteisiin kaupunginhallitus ryhtyy hallintosäännön ja lakipykälien mukaan, sanoo Olkkonen.

Olkkonen arvioi, että tämän kaltaisen selvityksen pyyntö on harvinaista.

– Tämä on oman luottamushenkilöaikani toinen kerta, muistaakseni.

Rakennusyritys aikoo tehdä tutkintapyynnön

Mikkelin kaupunkilehti uutisoi torstaiaamuna, että rakennusyritys FH Invest aikoo tehdä tutkintapyynnön (siirryt toiseen palveluun) poliisille samasta mielipidekirjoituksesta. Ylen tavoittama hallituksen puheenjohtaja vahvistaa aikeen.

– Olemme antaneet lakimiehellemme valtakirjan tehdä tutkintapyynnön, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Antti Viskari kertoo.

Viskarin mukaan Taavitsainen kytkee mielipidekirjoituksissa yhtiön korruptioon ja laittomaan toimintaan.

Taavitsainen ei kuitenkaan nimeä tekstissään mitään yrityksiä tai henkilöitä.

Viskari arvioi asian etenevän lakimieheltä tutkintapyynnöksi huhtikuun aikana. Rakennusyhtiö aikoo myös siirtää yhtiön kotipaikan pois Mikkelistä. Yhtiö rakentaa asuintaloja pääosin Uudellamaalla.

Yle Mikkelin tavoittama Satu Taavitsainen haluaa kommetoida asioita vain yhdellä lauseella.

– Asioita, mitä on tapahtunut, niitä pitää selvittää.