Uutta tietoa Tampereella koulutyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista: Tutkitaan raiskausta ja raiskauksen yritystä, kolme avointa kysymystä

Ketään ei ole otettu vielä kiinni.

seksuaalirikokset
Kaksi poliisia.
Toni Pitkänen / Yle

Sisä-Suomen poliisi jatkaa tällä viikolla Tampereella tapahtuneiden epäiltyjen seksuaalirikosten tutkintaa. Rikosnimikkeinä on tällä hetkellä Kalkun epäillyssä rikoksessa raiskauksen yritys, ja Tesoman epäillyssä rikoksessa raiskaus.

Ensimmäisen teon epäillään tapahtuneen tiistaina 2. huhtikuuta aamulla hieman ennen kello kahdeksaa Kalkussa ja toisen noin kello 15.30 Tesomalla. Molemmissa tapauksissa kohteena on ollut alakouluikäinen tyttö.

Poliisi on kuullut uhreja, ja kuulemisia on poliisin mukaan tarkoitus jatkaa edelleen. Asioiden tutkinnan yhteydessä ei ole otettu ketään kiinni.

Havaintoja on kysytty esimerkiksi bussi- ja taksikuljettajilta, mutta toistaiseksi poliisilla ei ole tiedossa epäiltyä.

– Tähän mennessä ilmi tulleiden seikkojen perusteella poliisilla ei ole syytä epäillä, että tapahtumat liittyisivät toisiinsa tai että alueella liikkuvien lasten tai aikuisten olisi syytä ryhtyä erityisiin toimiin esimerkiksi lasten koulumatkojen järjestämisen osalta, poliisi kertoo tiedotteessa.

Tutkinnassa on ainakin kolme isoa avointa kysymystä. Ensinnäkin mitä on tapahtunut, liittyvätkö tapaukset toisiinsa ja kuka tai ketkä ovat epäiltyjä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Joni Länsipuro sanoo, että poliisi ei ole ottanut ketään kiinni. Poliisi tiedottaa heti lisää, kun tutkinta etenee.

Poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Tampereen kaupungin kanssa asian selvittämiseksi.

Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Jouni Perttula sanoo, että asiasta kerrotaan kaikkien koulujen vanhemmille Helmi-viestillä.

– Vaikka rikosepäilyt ovat tapahtuneet Länsi-Tampereella, asiaan liittyvät Helmi-viestit välitetään kaikkien koulujen vanhemmille, koska lapset ja nuoret jakavat tietoa sosiaalisessa mediassa ja vakavasta asiasta on hyvä keskustella kotona, Tampereen kaupungilta kerrotaan.

Lue lisää:

Poliisi tutkii kahta epäiltyä lapsiin kohdistunutta seksuaalitekoa Tampereella – molemmissa tapauksissa kohteena alakouluikäinen tyttö

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus