1. yle.fi
  2. Uutiset

Lahti kiinnostaa opiskelemaan haluavia – LUTissa suurin imu tietojohtamisen maisteriohjelmaan, LAMKissa vetää sosiaali- ja terveysala

Alustavien tietojen perusteella LAMKiin oli ensisijaisia hakijoita enemmän kuin viime vuonna. LUT-yliopiston Lahden-maisteriohjelmiin oli tuhatkunta hakijaa.

Lahti
Opiskelijoita
Petri Niemi / Yle

Kiinnostus Lahden ammattikorkeakoulussa opiskeluun näyttää kasvaneen. LAMKin koulutuksiin tuli yhteishaussa noin 7 000 hakemusta. Hakijoista 2 300 haki ensisijaisesti Lahteen, ja määrä on alustavien tietojen mukaan enemmän kuin viime vuonna. Edellisvuosien tapaan eniten hakijoita kiinnostivat sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnot.

Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen joukosta suosituimmiksi hakukohteiksi nousivat monialaiset koulutukset, digitaaliset ratkaisut ja uudistava johtaminen. LAMKissa aloittavista opiskelijoista 40–50 prosenttia tulee Päijät-Hämeen ulkopuolelta.

LUT-yliopiston Lahden-kampuksen maisteriohjelmat vetivät runsaasti hakijoita. Suomenkielisiin maisteriohjelmiin haki 1 115 ihmistä. Englanninkielisiin maisteriohjelmiin oli 104 hakijaa.

Erityisen kova tunku oli työn ohella suoritettavaan tietojohtamisen ja johtajuuden maisteriohjelmaan: 45 aloituspaikkaan oli yli 700 hakijaa.

Maisteriohjelmat aloitettiin Lahden-kampuksella viime vuonna. Niitä on tänä vuonna kuusi, ja niistä neljä on suomenkielisiä.

Kaikkiaan Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston kandidaattiohjelmiin haki opiskelemaan tänä keväänä 4 600 ihmistä. Kaikki maisteriohjelmat mukaan luettuna LUT-yliopistoon haki lähes 8 000 opiskelijaa.

Juttua on korjattu 5.4.2019 kello 12.56: LUTin kokonaishakijamäärä oli 8 000, 4 600 oli kandidaattiohjelmiin hakeneiden määrä.

Lue seuraavaksi