Seinäjoen ammattikorkeakoulun vetovoima kasvoi kevään yhteishaussa

SeAMKissa oli haettavana yhteensä 16 AMK-tutkintoon johtavaa ja 7 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa tutkinto-ohjelmaa.

Seinäjoki
Seinäjoen frami jokirannassa kesällä
Seinäjoen Framilla sijaitsee mm. ammattikorkeakoulun tilat.Elina Niemistö / Yle

Seinäjoen ammattikorkeakoulun vetovoima kasvoi tämän vuoden korkeakoulujen yhteishaussa. SeAMK:in tutkinto-ohjelmiin ensisijaisia hakemuksia tuli kymmenen prosenttia edellisvuotta enemmän.

Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 180:lla. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 1956 eli 2,08 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Kaikkiaan hakijoita oli 5499. Aloituspaikkoja SeAMKin tutkinto-ohjelmissa on yhteensä 940.

Liiketalous ja sosiaali- ja terveysala suosituimmat

Liiketalouden tradenomikoulutus sekä englanninkielinen International Business -koulutus kasvattivat hakijamääriään. Päiväopetuksena toteutettava liiketalouden tradenomikoulukseen oli 463 hakijaa ja monimuotototeutukseen 235 hakijaa.

International Business -koulutus sai yhteishaun ensimmäisen ja toisen hakuajan aikana yhteensä 740 hakijaa, mikä on 79 edellisvuotta enemmän.

Sosiaali- ja terveysalalla päiväopetuksena toteutettava sosionomikoulutus oli yhteensä 676 hakijaa, fysioterapeuttikoulutukseen 524 hakijaa ja sairaanhoitajakoulutukseen 407 hakijaa.

Ylemmistä AMK-tutkinnoista suosituimpaan sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen -tutkinto-ohjelmaan oli ensisijaisia hakijoita 3,60 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Korkeakoulujen kevään yhteishaun kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019.